Naslovna Izdvajamo Kome Bakir naređuje? SNSD će morati da vrati Senada Bratića u NSRS

Kome Bakir naređuje? SNSD će morati da vrati Senada Bratića u NSRS

0

On je rekao da će podržati kandidata koji ispunjava dogovorene uslove, a u isto vrijeme, kako kaže, SNSD će morati da vrate Senada Bratića na poziciju u Narodnoj skupštini.

SDA neće podržati izbor Igora Radojičića za ministra za ljudska prava i izbjeglice, izjavio je predsjednik ove partije Bakir Izetbegović i dodao da bivši gradonačelnik Banjaluke ne može u Savjet ministara BiH jer je SNSD-ovac.

„Potpisali smo da će ministar za ljudska prava i izbjeglice biti zajednički kandidat, nestranačka ličnost, iz reda ostalih. Meni je lično gospodin Radojičić simpatičan kadar SNSD, ali ga ne možemo podržati samo zbog ovog dogovora, jer je on eksponirani SNSD-ovac, a ne vanstranačka ličnost – rekao je Izetbegović za Federalnu televiziju.

On je rekao da će podržati kandidata koji ispunjava dogovorene uslove, a u isto vrijeme, kako kaže, SNSD će morati da vrate Senada Bratića na poziciju u Narodnoj skupštini.

Na pitanje novinarke, da li to znači da će SDA podržati izbor Radojičića, ukoliko Senad Bratić bude vraćen na poziciju potpresjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Izetbegović je odgovorio “ne”.

– Ne, oni će morati da ispune oba uslova: i da vrate gospodina Bratića na poziciju potpredsjednika Narodne skupštine RS i da ponude kandidata za ministra za ljudska prava, koji je nestranačka ličnost iz reda ostalih – rekao je Izetbegović.

Podsjećamo da je Miloš Lučić smijenjen s mjesta ministra za ljudska prava u Predstavničkom domu PS BiH, jer je stranka, DNS, koja ga predložila na tu funkciju otišla u opoziciju.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube