Naslovna Crna Hronika EKSKLUZIVNO: U Turskoj uhapšen Milan Vujotić, jedan od vođa “kavačkog klana”!

EKSKLUZIVNO: U Turskoj uhapšen Milan Vujotić, jedan od vođa “kavačkog klana”!

0

Podgoričanin Milan Vujotić uhapšen je u istrazi o ubistvu Jovana Vukotića iz Kotora (42), vođe škaljarskog klana, jedne od vodećih organizovanih kriminalnih grupa, piše portal Ajansmanisa.

Ova informacija potvrđena je BORBI iz više izvora.

Vujotića bezbjednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

– Dana 19. septembra, deset, od 12 osumnjičenih, uhvaćenih u serijskim operacijama sprovedenim u pet provincija sa sedištem u Istanbulu i upućeni pravosudnim organima, uhapšeno je od strane suda u koji su privedeni, a još jedna osoba je uhvaćena u operaciji, objavio je portal Ajansmanisa.

Vujotić je označen kao jedan od vođa “kavčana” a koordinisao je švercom kokaina u Sloveniji.

Samo 12 sati prije ubistva Gorana Radomana na Novom Beogradu, koji je prva žrtva u ratu “škaljaraca” i “kavčana”, 20. februara 2015. u Podgorici je aktivirana bomba postavljena pod blindirani „audi A8″ Milana Vujotića. U eksploziji niko nije povređen, a Vujotić je istog dana napustio Crnu Goru i od tada mu se gubio svaki trag. Napad na Vujotića nije rasvijetljen.

Vujotić je bio u kumovskim odnosima sa Jovanom Vukotićem, ali je po izbijanju sukoba prešao na stranu “kavčana”.

Turska policija je, prema pisanju srpskog Kurira, u okviru istrage saslušala i M.M, suprugu Vukotića, koja je bila sa njim u vozilu kada je ubijen.

Saslušan je i E.K, koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E.K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, M.M. je dala drugačiji iskaz.

– Krenuli smo u tržni centar “Zorlu“ iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dve osobe s kacigama, a osoba koja je sedela pozadi pucala je – navodno je rekla M.M.

Kako je objavio Kurir, M.M. je rekla da je vlasnik automobila u kom su bili u trenutku napada njihov prijatelj.

– To je čovek u koga smo imali bezgranično poverenje i koji nas je vozio uvek i svuda – rekla je M.M. govoreći o E.K. Podsjetimo, izvor Kurira je otkrio da je E.K. narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Milion i po evra koštalo ubistvo

Turski istražitelji su utvrdili da je Radoje Živković platio milion i po eura lideru turske kriminalne grupe Binaliju Džamgozu za organizaciju ubistva, koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Prema informacijama turskih medija, član kriminalne grupe koju je predvodio Bariš Neck, Emirican Sumer pucao je na Vukotića, nakon što su ga četiri mjeseca pratili GPS uređajem, koji je policija kasnije pronašla u gepeku auta u kojem je Vukotić ubijen.

Turska policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen – te su tako iscrtavajući trasu motocikla i utvrdili da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo.

Prema saznanjima policije, motorom je upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

– Policijski timovi su otkrili da su E. E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, pratili četiri meseca Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru – navode turski mediji.

Podsećaju i da je istragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije ,,kavač“ Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na ubistvu Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i uhapsila Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci – potvrđeno je za Portal RTCG iz Ministarstva pravde.

– Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i

osuđenih, tražiti izručenje osoba koje se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih osoba (u državama gde se nalaze) vode krivični postupci – kazali su iz Ministarstva pravde.

Protiv Perunovića i Živkovića podignuta je optužnica jer su, kao članovi kriminalne organizacije Slobodana Kašćelana i njegove grupe, ubili Nikolu Stanišića na podmukao i svirep način.

Tužilaštvo tvrdi da je ova trinaestočlana grupa pratila kretanje i navike Stanišića pet dana pre nego je otet a potom i ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube