Naslovna Najnovije ELEZ PROPJEVAO U ZATVORU : EVO KO JE UBIJEN I ZAKOPAN...

ELEZ PROPJEVAO U ZATVORU : EVO KO JE UBIJEN I ZAKOPAN kod bob staze na Trebeviću

0
darko elez
Darko Elez

Prema informacijama Istrage, u narednim bi danima trebale biti izdate naredbe za ekshumaciju, ukoliko se, prethodno, ispostavi da su tačne informacije koje je istražiteljima dao Darko Elez.

Posmrtni ostaci ubijenog Slaviše Bilinca zvanog Bili najvjerovatnije su zakopani u blizini bob staze na Trebeviću, otkrio je Tužilaštvu BiH Darko Elez, kriminalac iz Istočnog Sarajeva koji ove sedmice sa Tužilaštvom postigao sporazum u predmetu “Lutka”.

Prema informacijama Istrage, u narednim bi danima trebale biti izdate naredbe za ekshumaciju, ukoliko se, prethodno, ispostavi da su tačne informacije koje je istražiteljima dao Darko Elez.

Slaviša Bilinac Bili, kriminalac sa Sokoca, nestao je 2007. godine. U intervjuu za 60 minuta Federalne televizije, datom prije 14 godina, Darko Elez je tvrdio da je Bilinac ubijen i zakopan na Trebeviću. No, tačnu lokaciju nije otkrio. Međutim, nakon što je ove sedmice postigao sporazum sa Tužilaštvom BiH, Elez je otkrio tačnu lokaciju na kojoj je, prema njegovim informacijama, likvidiran, a potom i sahranjen Slaviša Bilinac.

“Naredne sedmice će biti zatražena naredba od Suda BiH za ekshumaciju, nakon čega će biti poznato da li su informacije koje je dao Darko Elez – tačne”, kazao je izvor Istrage iz Tužilaštva BiH.

Slaviša Bilinac Bili bio je poznat kao plaćeni ubica.

On je obavijestio Đorđa Ždrala da mu Darko Elez sprema likvidaciju.

“On je (Bilinac) došao kod mene i uključio telefon na speaker phone te pozvao Eleza upitavši ga da mu pojasni razgovor od maloprije. Tada mu je on rekao da je dato zeleno svjetlo i da moram biti u najkraćem roku likvidiran. Bio sam veoma iznenađen jer za tako nešto nije bilo nikakvog razloga, a Elez je u međuvremenu sa cijelom porodicom iz Lukavice otišao u Srbiju i više ga nisam viđao”, svjedočio je 2014. godine pred Sudom BiH Đorđe Ždrale.

Prema pisanjima srbijanskih medija, Slaviša Bilinac je 2006. godine učestvovao u likvidaciji predsjednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite. On je, u oktobru 2006. godine, ubijen na parkingu ispred zgrade u kojoj je živio u Beogradu. Pored njegovog automobila bio je parkiran auto sa eksplozivom. Kada je Mijatović sjeo u svoje vozilo, automobil parkiran pored je eksplodirao. Srbijanska policija sumnjičila je Bilinca za ovu likvidaciju. No, on je godinu kasnije misteriozno nestao i to svega nekoliko dana nakon što je sahranjen Boris Govedarica, kriminalac iz Istočnog Sarajeva koji je 24. avgusta 2007. godine ubijen u sačekuši u Istočnoj Ilidži.

U intervjuu za Nezavisne novine, u avgustu 2007. godine, Đorđe Ždrale je govorio o ubistvima Mladena Ćehe i Marijane Kovačević, kriminalcima sa Sokoca koji su likvidirani 18. jula 2007. godine na regionalnom putu Jahorina – Pale. Đorđe Ždrale je povezivan sa tim ubistvima.

“Jučer je kod mene sjedio Slaviša Bilinac Bili, dobar Ćehin prijatelj, koji mi je kazao da mu je Zoran Mandić, načelnik CJB Istočno Sarajevo, kazao da smo ja i moji drugovi ubili Ćehu`, kazo je Ždrale 3. avgusta 2007. godine u razgovoru za Nezavisne novine.

Dvadesetak dana kasnije ubijen je Boris Govedarica, član kriminalne grupe Đorđa Ždrale. Nakon njegove sahrane, nestao je Slaviša Bilinac Bili. Darko Elez je, potom, kazao da je Bilinac ubijen, ali njegovi posmrtni ostaci nisu nikada pronađeni. Nakon što je ove sedmice sklopio sporazum sa Tužilaštvom BiH, Elez je istražiteljima otkrio da je Bilinac ubijen i zakopan u blizini bob staze na Trebeviću.

(Istraga Foto: Arhiv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: