Naslovna Najnovije Elez spreman da ispriča sve što zna o Dijani Hrkalović

Elez spreman da ispriča sve što zna o Dijani Hrkalović

0

Darko Elez (40), jedan od glavnih likvidatora „kavačkog klana“, postaje sve dragoceniji svedok-saradnik u istrazi protiv Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke, koju bi mogao da otera na doživotnu robiju.

Naime, kako otkrivaju izvori Srpskog telegrafa iz policije, on bi trebalo da direktno poveže Hrkalovićevu s likvidacijom čuvenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen ispred svoje zgrade naočigled sina, koga je Elez poštedeo iz nepoznatih razloga, mada mu je mladić video lice ispod kačketa.

-Operativci već odavno sumnjaju da je Dijana naručilac ovog zločina, a imala je nekoliko motiva (Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, vođe škaljaraca; u prisluškivanoj komunikaciji govorio sve najgore o Dijani; imao dokaze o njenoj saradnji sa Elezom i kavčanima, video njene obnažene fotografije snimljene u prostorijama MUP dok je bila funkcioner). Međutim, posle nagodbe s našim tužilaštvom za organizovani kriminal, Elez je spreman da za blažu kaznu zada dosad najteži udarac odbrani nekadašnje šefice i bliske saradnice „kavačkog klana“ – uveren je sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, hladnokrvni „kavački“ pucač za Mišino ubistvo nije dobio novac, već su mu zauzvrat navodno omogućeni krupni poslovi i neometano reketiranje na području Novog Sada, gde je napravio bazu od novembra 2017, kada je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

– Glavni Dijanin čovek bio je Milorad Šušnjić, tadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad. On je radio po njenom direktnom nalogu, a zadatak mu je bio da omogući Elezu da hara bez ikakvog straha od posledica, pa je tako zataškao dva ubistva u ovom gradu, o kojima Elez takođe sada želi da progovori. Osim, Šušnjića, nekolicina načelnika MUP i šefova pojedinih odeljenja su takođe, indirektno ili direktno, umešani u te zločine ili su prikrivali dokaz- otkriva izvor iz policije za Srpski telegraf.

Ispostavilo se da je Elez mnogo više profitirao nego da je uzeo pare na ruke za likvidaciju advokata Luke Bojovića. Bio je nedodirljiv, radio šta je hteo, a prijave protiv njega su nestajale u fioci tadašnjeg načelnika, koji se osećao toliko moćnim zbog veza s Hrkalovićevom da je ignorisao čak i Službu unutrašnje kontrole, koja je uzalud tražila odgovor o brutalnom reketiranju jednog biznismena. – Elez je preko svojih firmi prao ogromne količine para stečenih kriminalom, prvenstveno od droge, koje su „kavčani“ nastojali da ubace u regularne tokove. Taj novac su kasnije ulagali u nekretnine i druge profitabilne delatnosti, a dobar deo kolača je dobijao i Mišin ubica, kao naknadu za te usluge. I vrapci na grani u Novom Sadu su znali čime se bavi, ali su svi ćutali jer je lako mogla da odleti glava – pojašnjava izvor lista.

Dešavalo se da ljudi dignu ruke od biznisa jer im je pretio smrću ukoliko ne plati harač, koji se stalno povećavao.

– Svoju moć i veze demonstrirao je i u zgradi policije, gde su ga zaposleni u stavu mirno oslovljavali s „gospodine Elez“, kao da im je nadređeni. Međutim, Hrkalovićeva je na saslušanju poricala da uopšte poznaje Eleza, mada policija ima sasvim dovoljno dokaza koji govore suprotno. Ova saznanja o ubistvu Miše Ognjanovića mogla bi da zakucaju poslednji ekser sanduk njene odbrane – zaključuju dobro obavešteni operativci.

(Kurir.rs/Srpski telegraf FOTO: Printscreen, MUP Srbije)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube