Naslovna Najnovije Epilog nereda u Mostaru: Povrijeđeni mladić i dalje kritično, šestoro uhapšenih

Epilog nereda u Mostaru: Povrijeđeni mladić i dalje kritično, šestoro uhapšenih

0

MOSTAR – Mostarska policija je uhapsila šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u jučerašnjem obračunu navijačkih grupa u Mostaru. U okršaju je povrijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić za portal Klix kaže da je policija radila neumorno tokom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

„Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima bit svi procesuirani“, kazao je Marić.

Podsjetimo, juče u 14:20 sati na raskrsnici ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela „ERO“, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih grupa koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNK sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

U ovom sukobu povrijeđeno je više osoba, a devetnaestogodišnji E.P. je zadobio povrede opasne po život, te je hospitalizovan u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“.

Uz životno ugroženog mladića, takođe su povrijeđena dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNK navode kako policijski službenici PU Mostar  sprovode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda.

Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela „Ero“ i Carinskog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: