Naslovna Društvo Fakultet za turizam i hotelijerstvo na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu

Fakultet za turizam i hotelijerstvo na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu

0
  1. aprila 2022. godine, otvoren je 5. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu, koji se održava u Cavtatu i traje do 30. aprila, a u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Ovaj kongres okupio je 400 učesnika iz više od 10 zemalja na kome je centralna tema oporavak ruralnog turizma nakon pandemije izazvane Covidom-19 i konkurentnost ruralnog turizma.

O značaju razvoja ali i stanju ruralnog turuzma u zemljama u okruzenju ali i Evropi govorili su predstavnici Evropske komisije, predstavnici odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, predstavnici Akademije znanosti i umjetnosti Hrvatske ali i predstavnici (suorganizatori) više poljopriverdnih i turistickih fakulteta, među kojima i predstavnici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta za poslovne studije Banja Luka, doc. dr Mirjana Delić-Jović, dekan fakuletata i prof. dr Zoran Babić.

Na kongresu je izloženo više od 100 radova iz nekoliko oblasti. Kongres je, takođe, upotpunjen sa brojnim panelima i radionicama sa vrlo atraktivnim i aktuelnim temama.

 

Slogan 5. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu je: „Ruralni turizam, kvalitet, održivost, uključivost“.

Predstavljeni su brojni naučni radovi profesora, istraživača i drugih autora širom Evrope ali i razmjenjena iskustva iz prakse.

Dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, doc. dr Mirjana Delić-Jović izlagala je rad na temu „Organic production in Bosnia and Herzegovina as a measure for the development of rural areas“, dok je ovaj fakultet prof. dr Zoran Babić predstavio radom na temu: „Risks of financing projects in rural tourism and the public-private partnership model“.

 

Uz ugodnu atmiosferu i prijatna iskustva, doc. dr Mirjna Delić-Jović, zaključila je da učešćem na ovakvim skupovima Fakultet za turizam i hotelijestvo ali i Univerzitet za poslovne studije dobija priznanja i potvrdu svog kvalitetnog rada, ali i proširuje svoje djelovanje na međunarodnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: