Naslovna Najnovije „Fali mu samo bič“ Poslovođa zavaljen u fotelju nadgleda radnike koji kopaju...

„Fali mu samo bič“ Poslovođa zavaljen u fotelju nadgleda radnike koji kopaju (FOTO)

0

“Samo mu bič fali!”, jedan je od komentara koji možda i najbolje opisuje fotografije objavljene na društvenim mrežama koje izazvale masovno zgražavanje i osudu. A na njima – nekoliko radnika valjevske gradske čistoće “Vidrak” dok obrađuju zemljište i njihov poslovođa koji ih nadzire tako što je udobno zavaljen u direktorsku fotelju!

Fotografije su nastala na kružnom toku obilaznog puta za Užice, a zapanjeni vozači ili njihovi saputnici koji su ih snimili bili su svjedoci krajnje ponižavajuće scene radnici JKP “Vidrak” uređuju “ostrvo” kružnog toka, poljoprivrednim alatkama riljaju zemlju kako bi je pripremili za sljedeću sezonu sadnje zelenila na toj lokaciji, a njihov poslovođa D.G. ih nadgleda tako što sa prekrštenim nogama sjedi u fotelji!

Taj komad odbačenog nameštaja, inače, kako saznajemo, donio je sa obližnje deponije, koja se nalazi u blizini ovog kružnog toka, i postavio ga tako da su radnici bukvalno morali da ga zaobilaze dok su obavljali svoj posao.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Dok se na Fejsbuku, u grupama posvećenim Valjevu u kojima su fotografije objavljene, nižu osuđujući komentari njegovog ponašanja uz poruke “kao da su ljudi na Golom otoku” i prijedloge da bude sankcionisan, stigla je i reakcija i rukovodstva “Vidraka”, piše Blic.

– Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Svaki zaposleni u “Vidraku” bez obzira na kom poslu je angažovan ima svoje radne obaveze, ali i prava. Ali, pored svega toga postoje važnije norme i pravila ponašanja. Niko u ovom preduzeću ne smije biti ponižavan, niti se bilo koji rukovodilac može na ovaj način odnositi prema radnicima. Ovakvo ponašanje nikom nije dozvoljeno. Kao direktor se izvinjavam zaposlenima koji su doživjeli ovakvu neprijatnost na svom radnom mjestu, a istovremeno protiv zaposlenog koji se ovako nedolično ponašao, pokrenućemo postupak kako bi snosio odgovornost za ovakvo ponašanje – ispričala je direktorka tog JKP Ksenija Badem.

Ona je dodala da je poslovođa ovakvim ponašanjem “urušio ugled preduzeća”, te da je, kako je napomenula, “ljudski zgrožena”.

Protiv D.G, kako saznajemo, uprava “Vidraka” već danas će pokrenuti disciplinski postupak u skladu sa zakonskim odredbama i ovlašćenjima poslodavca.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube