Naslovna Najnovije Krađe na izborima je bilo, toga je svjestan i režim

Krađe na izborima je bilo, toga je svjestan i režim

0

Darko Babalj (SDS) i danas je saopštio da se tokom izbora desila krađa glasova i da je to evidentno tokom kontrolnog brojanja na skoro 90% prebrojanih biračkih mjesta.

„Na osnovu 750 nepravilnosti na 630 biračkih mjesta registrovali smo neregularnosti“, kazao je Babalj na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je kontrolno brojanje završeno za Bijeljinu, Banjaluku, Doboj, Zvornik.

Kada je u pitanju Prijedor, Babalj je rekao da u tom gradu još nisu prebrojani glasovi, jer ne dostaju vreće sa dva biračka mjesta. „Ne tvrdimo da vreća nema ali nisu prebrojani glasački listići iz dvije vreće koje nedostaju“, kazao je Babalj.

Od 110 biračkih mjesta u Prijedoru na 80 je, kaže on, registrovano neregularnosti.

„I ovdje smo imali praksu da se broj glasova Jeleni Trivić umanjivao kod upisa, dok je njenom protivkandidatu Miloradu Dodiku upisivano više glasova.

On je to ilustrovao sa dva biračka mjesta navodeći da je na taj način umanjivano na desetine glasova Jeleni trivić.

„Mi ovdje iznosimo činjenice i dokazaćemo šta je istina. Nećemo odustati od utvrđivanja istinitih činjenica“, kazao je Babalj i naveo da je i režim svjestan činjenice da se desila krađa glasova u njihovoj režiji.

„Ne vidim potrebu ljudi režima i njihovih baraba da spinuju razne informacije. Nema potrebe za tim, jer i sami znaju šta su činili, jer i sami priznaju da je krađe bilo u, kako kažu, manjim oblicima“, kazao je Babalj.

„Nema potrebe da plaše narod, istina će izaći na vidjelo“, kazao je Babalj.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube