Naslovna Najnovije Florjanova upozoravala Grujića da bude oprezan

Florjanova upozoravala Grujića da bude oprezan

0

BANJALUKA – Bivša policijska inspektora Jelena Florjan (34), koja je s kolegom Nenadom Grujićem (53) optužena za primanje 20.000 KM mita od nekadašnjeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića, u jednoj od poruka koje je poslala Grujiću nagovijestila mu je da treba biti oprezan u komunikaciji.

Njihove prepiske Tužilaštvo je prikazalo u Okružnom sudu u Banjaluci u nastavku suđenja optuženom dvojcu.

„Je… te, pišem ti na Viber, nema te. Dobro sam. Da vidim kako si ti. To preko Vibera mi je sumnjivo, možda ti blokiraju. Ovdje samo uopšteno priča, bez privatnosti, jer teroristička uprava može čitati poruke“, napisala je Florjanaova u poruci Grujiću, koja je pročitana u sudnici.

Grujić joj se u jednoj od poruka požalio da ima problema s telefonom.

„Opet me je… mobilni, WiFi. Kako si ti i ima li posljedica od noćas“, napisao je Grujić.

Ove poruke iz telefona izvukao je stručnjak za elektronska i informatička vještačenja Andrija Petrović iz Beograda, koji je radio vještačenja i telefona i računara oduzetih u ovom predmetu.

Tužilac Goran Glamočanin je predočio nekoliko izvještaja o radu optuženih, a u kojima se često kao prvi predmet navodi onaj koji se odnosi na Vidića. Branioci optuženih Željko Višić i Miljkan Pucar prigovorili su dokazima jer smatraju da su nezakoniti.

Pucar je istakao da prikazani dokumenti nisu smjeli da se pokažu javnosti jer je riječ o istrazi cjelokupnog Odjeljenja za privredni kriminalitet koja je vođena i koja treba da bude tajna.

Glamočanin je rekao da ne smatra da su dokumenti učinjeni javnima jer sadržina nije ni čitana i bitna, već njima pokazuje da su optuženi postupali protiv Vidića.

Grujića i Florjanovu terete da su od Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi sredili obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave.

Tokom današnjeg suđenja prikazani su i video-snimci koji su sačinjeni tokom istrage, a u kojima se čuje kako Vidić govori da je u koverti 20.000 KM i da nije uspio da sakupi preostalih 10.000 te da ne zna hoće li uspjeti sakupiti za nekoliko dana. Kazao je da će, ako treba, prodati stan da se to završi.

 

(Nezavisne)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: