Naslovna Najnovije NOVI SKANDAL ministrice Turković: Pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom...

NOVI SKANDAL ministrice Turković: Pokušala ući u Njemačku sa falsifikovanim PCR testom ?

0
Slobodan Vasković na svom blogu objavio je kako je minisitrica naredila da njemačkim vlastima pošalju PCR test koji je ona “uradila” u glavnom gradu BiH, iako je u tom trenutku bila u Beču. Pokušali smo dobiti komentare ministrice, ali nije odgovarala na pozive

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, napravila je nezapamćen diplomatski skandal, jer je pokušala ući u SR Njemačku sa falsifikovanim PCR testom.

Piše Slobodan Vasković na svom blogu, te navodi da mu je ovo potvrđeno iz više dimpolatskim izvora

Naime, kako navodi cijela priča počinje odlaskom Turkovićeve u Albaniju, gdje je provela 06. i 07. mart, da bi u Beč stigla 08.03. ove godine.

Kako on pojašnjava njen PCR test, kao i njene pratnje, isticao je u 16 časova jučer, a ona je avionski let za Berlin imala u 18 časova.

– To znači da je validnost njenog PCR testa istekla prije ulaska u Njemačku, jer se u u tu državu može ući samo sa testom ne starijim od 48 časova. Tokom komunikacije Turkovićeve sa zvaničnicima njemačkih vlasti ukazano joj je na tu činjenicu i preporučeno joj je da uradi novi test u Beču. Međutim, Turkovićeva nije imala vremena za to, jer je do leta ostalo samo dva sata, pa je osmislila prevaru, nezapamćenu u diplomatskoj praksi, navodi Vasković.

Podsjećamo, Turković se sastala u Beču sa Alekandrom Šalenbergom, ministrom vanjskih poslova.

– Turkovićeva je pozvala Sarajevo i nekom od podređenih naredila da njemačkim vlastima pošalju PCR test koji je ona “uradila” 08.03. u glavnom gradu BiH, iako je u tom trenutku bila u Beču, pa to nije bilo izvodljivo čak i da ima sposobnosti teleportovanja. Taj test, koji je falsifikovan, jer ga Turkovićeva nije mogla uraditi u Sarajevu, pošto je bila u Beču, poslan je u Berlin. Tada je uslijedilo diplomatsko teleportovanje Turkovićeve u duboke vode najdubljeg prezira, jer su joj njemačke vlasti jasno stavile do znanja da su svjesne da im je iz Sarajeva spremljen falsifikovani PCR test. Da bi uradila PCR test koji ste nam spremili, potrebno je da Vaša ministarka bude u Sarajevu, a ne u Beču”, vrlo diplomatski su njemačke vlasti ukazale da su svjesne da im je Turkovićeva poslala falsifikovani nalaz. Kako ne bi došlo do velike javne blamaže i neviđenog skandala, vlasti Njemačke su zatražile da im se dostavi PCR test koji je Turkovićeva uradila prije odlaska u Albaniju (ako ga je uopšte uradila), što je i učinjeno i na kraju su je pustili u Njemačku, navodi se u blogu.

Naime, Turković se u Berlinu sastala sa Heikom Maasom, ministrom vanjskih poslova Njemačke danas.

Nakon ove vijesti kontaktirali smo ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, međutim, ona nije odgovorala na naše pozive i poruke.

Stupili smo u kontakta sa Denisom Hadžovićem, šefom kabineta ministrice Turković koji nam je kazao da ništa o ovome ne zna te da se nije čuo sa ministricom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: