20.7 C
Banja Luka

(FOTO) SKANDAL U ŠPANIJI Milionska prevara Anćelotija, prijeti mu kazna zatvora od 5 godina

Karlo Ančeloti, jedan od najboljih trenera svih vremena, tereti se za poresku prevaru i špansko tužilaštvo traži kaznu zatvora od četiri godine i devet meseci.

Ančeloti se tereti da je sakrio porez u iznosu od čak milion evra iz 2013. i 2014. godine kada je bio u prvom od dva mandata u Real Madridu.

Tada je navodno osnovao složen i konfuzan niz građevinskih društava kako bi izbjegao pravilo oporezivanje sopstvenih prava na imidž.

Pretpostavlja se da je italijanski trener “simuliranje” ustupanje prava na imidž drugim kompanijama kako bi sakrio prihode. U pitanju su dva sporna računa.

Ančeloti je samo jedan u nizu iz svijeta fudbala koji su kršili poreski sistem Španije, počevši od Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Nejmara, Ćabija Alonsa, Radamela Falkaa, Žozea Murinja…

Većina tih slučajeva se završavala nagodbom sa vlastima, iako se jedini Alonso jedini izborio da dokaže nevinost, navodi Sportal.

Prema zakonu, ako je kazna tužilaštva manja od dvije godine onda optuženi ne mora iza rešetaka. Problem je što se za trofejnog trenera traži skoro pet godina.

Onda bi u tom slučaju morao da u zatvor.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here