20.7 C
Banja Luka

Stanari prvi po visini plate, Banjaluka peta

– Zaposleni u Stanarima, koji su lani u prosjeku mjesečno zarađivali 1.575 maraka i dalje su rekorderi po visini plata, a iako su radnici u Banjaluci primali 125 KM manje, uskoro bi mogli preuzeti tron budući da su primanja u najvećem gradu Srpske u posljednje četiri godine rasla mnogo brže.

Prosječna plata u Republici Srpskoj iznosila je lani 1.274 marke, a radnici u svega 16 lokalnih zajednica zarađivali su više od tog iznosa.

Neto platu manju od 1.000 KM primali su zaposleni u Kupresu, Donjem Žabaru i Jezeru, koji su u prosjeku lani zarađivali 800 KM, odnosno 875 te 893 marke.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da su u društvu rekordera i zaposleni iz Ugljevika čija je prosječna neto plata 1.550 maraka, a u stopu ih prate Gačani sa zaradom od 1.500 KM.

Zavidna primanja imali su i zaposleni u Istočnoj Ilidži na čije je račune u prosjeku lijegalo 1.477 KM što ih svrstava na visoku četvrtu poziciju najplaćenijih.

Radnici u Banjaluci, po visini zarade, zauzimaju peto mjesto, ali prema statističkim podacima plata u najvećem gradu Srpske bila je lani veća za 426 maraka u odnosu na 2019. godinu.

S druge strane, plata radnika u Stanarima za četiri godine porasla je za 330 maraka, a onih u Ugljeviku 329 KM. Zanimljivo je da je plata u Srebrenici za četiri godine u prosjeku porasla za 419 maraka i da je po rastu zarada odmah iza Banjaluke, pišu Nezavisne.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here