Naslovna Sport Furiozan start šampionki: Srbija pregazila BiH

Furiozan start šampionki: Srbija pregazila BiH

0

Odbojkašice Srbije odlično su počele Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom kolu grupe A pobedile Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Nije se nijednog momenta pobednik dovodio u pitanje. Srpskinje su opravdale ulogu favorita i rivalkama na ovom takmičenju jasno stavile do znanja da su spremni da pojure novo zlato.

Ovo je izabranicama Zorana Terzića 17. vezani trijumf na Evropskom prvenstvu. Poslednji put gorčinu poraza osjetile su još 2015. godine kada su bolje od njih bile Ruskinje.

Prvi i treći set je protekao u dominaciji Srbije od početka, dok je BiH u drugom uspjela da drži egal do sredine istog. Ipak, na kraju je presudio kvalitet.

Ovaj duel obilježio je i duel sestara Bošković, Tijane na jednom i Dajane na drugoj strani. Razlog za slavlje imala je Tijana. Takođe,  na teren se vratila i Stefana Veljković posle porodiljskog, zbog kojeg je i propustila Olimpijske igre.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekiji bila je Tijana Bošković sa 16 poena, nju je pratila Bianka Buša sa 11. Na drugoj strani najviše poena upisala je Dajana Bošković – 14.

(Novosti online)