Naslovna Republika Srpska Gacko: Vatrogasci, radnici KSC i Radio Gacka praznike proveli bez decembarske plate

Gacko: Vatrogasci, radnici KSC i Radio Gacka praznike proveli bez decembarske plate

0

GACKO – Ovih dana oni koje obično vidimo kako se bore sa vatrom, pripadnici TVJ Gacko, muku muče sa vodom, jer su obilne padavine poslednjih dana ugrozile objekte u pojedinim gatačkim selima. Gacko je uz Trebinje i Bileću mjesto gdje vatrogasci imaju najviše posla u toku sušnog perioda. Gatački to rade profesionalno. No, sve navedeno nije dovoljno da imaju redovna primanja, jer su se za novembarsku platu izborili odlaskom u Opštinu, ali to im nije bilo dovoljno da vlasti u Gacku nađu način da im isplate decembarsku platu.

Probijanje budžeta za plate je opravdanje, a isto obrazloženje sačekalo je i radnike Kulturno- sportskog centra koji su tokom ljeta kroz razne sportske i kulturne aktivnosti u okviru “Kulturno-sportskog ljeta”, ako ništa napravili sliku da ima života u mjestu kome je “zamrlo” sve, kao i radnicima Radio Gacka koji baš u 2022. godini proslaviše 30. godina postojanja.

Probijanje budžeta jeste zakonom kažnjivo i slijedi novčana kazna, ne veća od 5 000 KM, ali je sigurno manji grijeh od neusvajanja Rebalansa budžeta za prošlu godinu, izgubljenog spora vezanog za “Starački dom” na Vrbici, obustave radova na izgradnji Vodovoda, čiji bi i zvanični prekid radova značio višemiliomsku štetu u budžetu svih građana Gacka, obustave radova na Sportskoj dvorani koja je ujedno i spomenik…

A načini da se ova situacija prevaziđe postoje, u nadi da se neće dešavati da bilo koji radnik u Gacku više dolazi u situaciju da razmišlja kako slavu proslaviti, studentu po Božiću potrebno za školovanje obezbjediti, kako đaka posle zimskog raspusta u školu poslati, besplatno nudimo tri rješenja:

1. BUDŽET PROBITI I PLATE ISPLATITI, a ako dođe do kazne načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković da je plati, uz napomenu da je njegov prethodnik koga je poslao u penziju u svom zemanu to radio.

2. BUDŽET PROBITI I PLATE ISPLATITI, a ako dođe do kazne “zamoliti” opštinske funkcionera koji borave van Gacka, a obavljaju važne funkcije i za to uzimaju paprenu naknadu, da se odreknu dijela mjesečnih primanja i pomognu da oni kojima su nadređeni ostvare pravo na ono što ima pripada.

3. BUDŽET PROBITI I PLATU ISPLATITI, pa ako dođe do kazne da teret plaćanja na sebe prezmu oni koje je narod direktno birao kao svoje predstavnike, odbornici u SO Gacko, tako što će se odreći odborničkih naknada.

BUDŽET PROBITI I PLATU ISPLATITI !!!

Kroz Staru Hercegovinu

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube