Naslovna Najnovije GENERAL GERASIMOV: Ovakvog intenziteta borbi nije bilo od Velikog otadžbinskog rata; Suprotstavljamo...

GENERAL GERASIMOV: Ovakvog intenziteta borbi nije bilo od Velikog otadžbinskog rata; Suprotstavljamo se celom Zapadu

0
Tokom specijalne operacije u Ukrajini ruskim trupama se suprotstavlja skoro ceo Zapad, nikada u savremenoj istoriji zemlje nije bilo takvog nivoa borbe, rekao je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov u intervjuu za ruski list Argumenti i fakti.

„Savremena Rusija nikada nije poznavala takav nivo i intenzitet ratnih dejstava. Danas se našoj zemlji i njenim Oružanim snagama suprotstavlja skoro ceo kolektivni Zapad“, rekao je general.

Prema njegovim rečima, u cilju stabilizacije situacije, zaštite novih teritorija i izvođenja ofanzivnih dejstava, Generalštab je izvršio delimičnu mobilizaciju.

Ovakvih događaja, dodao je Gerasimov, nije bilo od Velikog otadžbinskog rata.

Sada Generalštab preduzima sve mere za postizanje ciljeva specijalne operacije koje je postavio vrhovni komandant, kao i za obezbeđenje vojne bezbednosti zemlje, na osnovu postojećih vojnih pretnji, kazao je Gerasimov.

General armije Valerij Gerasimov je 11. januara postavljen za komandanta združene grupe trupa u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Izvor: Pravda

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube