Naslovna Izdvajamo General SIRSKI: “Ukrajinske snage trpe TEŠKE GUBITKE od RUSKIH VOĐENIH BOMBI”

General SIRSKI: “Ukrajinske snage trpe TEŠKE GUBITKE od RUSKIH VOĐENIH BOMBI”

0

Situacija na liniji fronta u zoni specijalne vojne operacije i dalje je, najblaže rečeno, teška za ukrajinsku vojsku, koja trpi značajne gubitke i gubi položaje.

Nedavno se promenio glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, a Zalužnog je zamenio bivši komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Oleksandr Sirski, koji je takođe prepoznao tešku situaciju koja se razvija. na frontu.

Prema njegovim rečima, ruska upotreba vođenih vazdušnih bombi dovela je do ozbiljnih gubitaka među ukrajinskim vojnicima. Sirski je takođe primetio da ruska minobacačka i artiljerijska vatra takođe radi svoj posao.

Neprijatelj aktivno koristi avijaciju, nanosi štetu navođenim bombama i izvodi minobacačku i tešku artiljerijsku vatru na naše položaje”, francuski list Le Monde citira reči glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije su zapadni mediji izvestili o velikom nedostatku artiljerijskih granata u Oružanim snagama Ukrajine, kao i raketa za protivvazdušnu odbranu zemlje. A novi glavnokomandujući Sirski je rekao da je ukrajinska vojska prešla iz ofanzive u defanzivu zbog teške situacije na frontu.

Trenutno se glavni događaji u zoni borbenih dejstava odvijaju u oblasti donjeckog grada Avdejevke, gde ruske trupe postepeno napreduju, zauzimajući ulicu po ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: