Naslovna Sport GOSPODARI UFC-a: SRBIN nokautirao Amerikanca, drugi nadmudrio Brazilca!

GOSPODARI UFC-a: SRBIN nokautirao Amerikanca, drugi nadmudrio Brazilca!

0

Srpski MMA borci Uroš Medić i Aleksandar Rakić sjajnim borbama su zabilježili pobjede u UFC-u.

Medić je na svom UFC debiju u Las Vegasu savladao Amerikanca Alona Kruza na poprilično dominantan način.

Sudija je mogao da bez problema ranije prekine borbu i dodjeli pobjedu Srbinu s obzirom da je odnos udaraca bio nestvarnih 48 prema 0.

„Ne mogu da vjerujem da (sudija) ne zaustavlja ovo. Mislim da smo vidjeli mnogo nepotrebnog kažnjavanja“, rekao je komentator meča i čuveni voditelj Džo Rogan.

Medić je od samog starta prešao u ofanzivu i snažnim i preciznim udarcima razoružao protivnika, koji kao da je samo čekao da borba bude prekinuta, a na kraju doživeo nokaut.

„Nadao sam se da Urošu neće biti dozvoljeno da ga šutira u glavu. Mislim da je sve trajalo mnogo duže nego što je trebalo“, dodao je čuveni MMA borac Danijel Kormije.

Dvadesetsedmogodišnjaku iz Novog Sada je ovo bila prva pobjeda u oktagonu, nakon uspješnog pojavljivanja u UFC audicijama, gdje nikada nije poražen.

„Zahvalan sam na svom nastupu i pun sam emocija. Znaš i sam kako to izgleda kada dođemo ovdje. Budi siguran da ću se vratiti i opet pričati sa tobom“, rekao je Medić posle borbe.

 

Nešto kasnije, Rakić je ostvario najveću pobjedu u karijeri u UFC-u, pobjedivši Brazilca Tijaga Santosa posle odluke sudija nakon tri runde.

Rakić je taktički potpuno nadmudrio Brazilca, pa se svojim dugim rukama odupirao od njegovih pokušaja da ga napadne.

Sudijska trojka je na kraju donijela jasnu odluku i Srbina proglasila za pobjednika posle sledećih rezultata: 30:27, 29:28 i 29:28.

„Spremao sam se za ovu borbu. Nije bilo šanse da izgubim. Plan je bio da održavam distancu, da ga dohvatim dugim udarcima. Znali smo da je on ‘čekić’, tako da je ideja bila da ga držim što je dalje od sebe“, izjavio je Rakić posle meča i dodao:

„Želim šansu da se borim za titulu. Ovo je treći konkurent za titulu kojeg sam pobjedio…“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: