Naslovna Politika Govedarica: Dodik će sakriti odluku o izdaji, kao što je sakrio i...

Govedarica: Dodik će sakriti odluku o izdaji, kao što je sakrio i Program reformi

Poslije jučerašnje sjednice Savjeta ministara BiH nema ništa nepoznato po pitanju integracije Bosne i Hercegovine u NATO alijansu, smatra član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

On dalje dodaje da je juče Savjet ministara donio dvije veoma važne odluke. Jedna je o formiranju komisije koja treba da pravi saradnju sa NATO alijansom u procesu pridruživanja i druga je da Program reformi koji je imao svoje zadatke za 2020. godinu je prihvaćen od strane Savjeta ministara.

– Dosta će stvari biti jasnije kad se odluka objavi. Siguran sam da će Dodik da je krije kao što je krio i Program reformi. Bojim se da će NATO u jednom momentu kazati da su se stekli uslovi da se BiH pridruži alijansi, a to će, po Dodikovom nalogu, biti odmah iza opštih izbora 2022. godine – pojasnio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS kazao je da je juče srpski narod ponovo prevaren po poznatoj Dodikovoj matrici „jedno ću da pričam narodu, a drugo ću da radim u realnosti“.

– Dodik se ponašao kao neobuzdani sveštenik koji je u vrijeme časnog posta jeo meso i pio rakiju, a kada ga je narod uhvatio da to radi, on im je rekao „nemojte da gledate šta ja radim, nego slušajte isključivo šta vam govorim“. Dodik se ponaša na takav način – objasnio je Govedarica.

On je rekao da je politička ideja u Srpskoj da BiH bude članica NATO saveza potekla iz vremena stvaranja političke organizacije Milorada Dodika od strane političkog Zapada, sa namjerom da dobiju strukture koje će adekvatno provoditi njihovu politiku u tom pogledu.

– Da je to tako pokazuju mnogobrojni dokumenti SNSD-a iz vremena kad je Dodik predstavljan kao „svjež dašak vjetra na Balkanu” – zaključio je Govedarica.

(srpskainfo)