21.7 C
Banja Luka

GOVEDARICA: Kriminal i korupcija najveća prijetnja našem društvu

Nakon zajedničkog sastanka parlamentarnih radnih tijela iz oblasti bezbjednosti, predsjednik odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Vukota Govedarica trenutnu bezbjednosnu situaciju ocijenio je kao zadovoljavajuću.
Republika Srpska 05.12.2023 | 14:10
Kriminal i korupcija najveća prijetnja našem društvu

“Bezbjednosna situacija u BiH je zadovoljavajuća, imajući u vidu da iz ugla građana to možda ne izgleda tako. Imali smo priliku čuti da u Republici Srpskoj postoje nekakvi kampovi za obuku. Kasnije se ispostavilo da je to netačno i da se radi o paušalnim tvrdnjama koje izazivaju mržnju među narodima,” rekao je Govedarica.

Organizovani kriminal i korupcija koja provejava kroz naše društvo, kaže Govedarica, najveća je prijetnja našem društvu.

“Uvijek se može izraziti sumnja, ali zna se koje institucije trebaju dati odgovor na te sumnje. Kao što smo ustanovili da nema kampova za obuku u Republici Srpskoj, tako bismo trebali dati odgovor i na druga bezbjednosna pitanja, poput džemata, smatra Govedarica.

Predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković, zahvalio se Govedarici i drugim članovima odbora na profesionalizmu i dobroj organizaciji sastanka

“Ova vrsta razgovora i dogovora ima svoju težinu i važnost za sve građane BiH. Danas smo otvorili niz tema. Naravno da smo imali i drugačija mišljenja, ali razgovor i eventualni dogovor je najbitniji. Saglasan sam da sa ovom praksom i nastavimo”, kaže Mioković.

Sanja Vulić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost PD PS BiH, istakla je da će izazov pred BiH u narednom periodu biti borba protiv sajber kriminala, ali da građani trebaju biti spokojni, bez obzira na razne priče.

Kada je u pitanju prisluškivanju narodnih poslanika, ali i novinara, Govedarica je dodao da nijedna izgovorena riječ tu ne smije da bude uzeta kao šala.

„Ne znam da li je iko ikada gospodina Dodika ili gospodina Konakovića pozvao da daju izjavu o navodima da prisluškuju ljude, odnosno da se prisluškuju ljudi, i to javno. Pa to vam je dovoljan dokaz koliko je sve ovdje apsurdno, i da nema lične odgovornosti“, poručio je on.

Novinare je zanimalo i kakva je situacija kada su u pitanju rad obavještajno-bezbjednosne agencije, jer je činjenica da informacije cure iz „Sky“ aplikacija, a nakon što je i CIN objavio jednu od prepiski iz ove aplikacije,

Dragan Mioković je kazao da je otvaranje aplikacije „Sky“ pokazalo učešće i povezanost osoba iz policije i osoba iz političkog miljea.

„Ja sam za to da se nastavi praksa da se podaci koji tamo budu objavljeni koriste i kao dokazni materijal“, rekao je Mioković.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here