Naslovna Republika Srpska Govedarica: Republika Srpska treba da se ugleda na Srbiju i Vučića

Govedarica: Republika Srpska treba da se ugleda na Srbiju i Vučića

0

Vlast Republike Srpske su svojom pogrešnom politikom potpuno izgubile investicionu podršku i po tom pitanju bi se trebali ugledati na Srbiju koja godišnje ostvaruje preko pet milijardi KM direktnih stranih investicija, smatra član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

„Svi ključni makroekonomski pokazatelji od BDP-a, spoljnotrgovinskog deficita, nezaposlenosti, te konstantno rastuće zaduženosti, poprimili su tako negativne razmjere da ugrožavaju fiskalnu stabilnost Srpske i dovode u pitanje njenu ekonomsku održivost i suverenitet“, smatra Govedarica.

On dodaje da je „kao posljedica stvaranja nepovoljne političke klime i raznih unutrašnjih blokada u potpunosti izostala investiciona podrška i iz domaćih i inostranih izvora.“

Prema njegovim riječima, ako već stalno pominju vlast u Srbiji i hvala se njenom podrškom, onda su trebali i da se ugledaju na način kako ta vlast radi.

„Zbog potpuno nepotrebnog konflikta vezano za agreman za njemačkog ambasadora u BiH, Milorad Dodik je doveo u pitanje niz projekata investicione podrške iz te zemlje koja je najjača članica EU i najveći strani investitor u BiH. A da ne govorimo o potpunoj investicionoj blokadi Srpske zbog konfliktne politike Milorada Dodika od koje nemamo nikakve koristi“, navodi Govedarica i konstatuje:

„Predsjednik Aleksandar Vučić se ne ponaša se na taj način i vidljivi su mnogi benefiti takve politike za Srbiju i njeno stanovništvo, i kroz obim investicija, javnih radova, razvoj infrastrukture, rasta BDP-a i zapošljavanja“.

Bonus video:

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube