Naslovna Politika Govedarica: SNSD da objasni ko je u pravu, Milorad Dodik ili Rajko...

Govedarica: SNSD da objasni ko je u pravu, Milorad Dodik ili Rajko Vasić

0
Reagujući na bezbjednosni slučaj vezan za Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, kao i aktuelne izjave tim povodom od strane predstavnika vlasti u RS, član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica je izjavio da je u prvom redu besmisleno praviti atak na Danila Vučića zašto i zbog čega je prisustvovao Danu Republike Srpske, ali i da su izjave Milorada Dodika i Rajka Vasića ili raštimovani orkestar ili dogovoreni spin, o čemu bi SNSD u najmanju ruku trebao da javnosti da neko objašnjenje.

“To da li će neko prisustvovati Danu Republike je njegovo apsolutno pravo. I sasvim je logično i propisno da u ovom slučaju sin predsjednika Srbije ima pratnju kao štićeno lice”, rekao je Govedarica i istakoa da je “vrlo neprofesionalno i predstavlja skandal činjenica da su povjerljivi podaci izašli u javnost, a koji se tiču pratnje sina predsjednika Vučića.”

“I treće, Dodik treba da se prestane “praviti Englez” u ovom slučaju gdje pokušava svu odgovornost skinuti sa svojih kadrova sa nivoa države. Zamislite šta bi taj isti Dodik radio da se ovo desilo, a da je predsjedavajući Savjeta ministara neko iz SDS? Možete zamisliti šta bi sve Dodik bio u stanju da uradi u tom slučaju”, smatra Govedarica.

“Na kraju krajeva ako pažljivo analizirate šta je sve danas u javnost iznio Rajko Vasić na račun Aleksandra Vučića i cijelog slučaja onda bi u najmanju ruku Dodik i SNSD trebali javno da se ograde i osude pisanje svog ideologa Rajka Vasića. Ako je Dodik nemušto pokušao  po ovom pitanju da skine odgovornost sa svojih kadrova i lično sebe na način da skoro stidljivo kaže kako su hajku napravili na predsjednika Srbije, srpski neprijatelji, onda u taj isti kontekst treba staviti i svog “kardinala Rišeljea” tj. Rajka Vasića. Bilo kako bilo, Vasić je demaskirao svog partijskog šefa bespogovorno. Samo je pitanje da li je to uradio po nalogu Dodika ili na svoju ruku”, rekao je Govedarica.

ISTOK

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube