Naslovna Najnovije Građani ogorčeni zbog zaključanih apoteka

Građani ogorčeni zbog zaključanih apoteka

Brojni građani širom Srpske ogorčeni su jer i nakon najnovije odluke Republičkog štaba za vanredne situacije neće raditi većina apoteka u sklopu tržnih centara.

Naime, po posljednjoj odluci Štaba, za apoteke koje fizički posluju u sklopu tržnih centara, a nemaju odvojene ulaze, odnosno ne nalaze se sa spoljnje strane tržnih centara, zabrana rada još uvijek je na snazi.

Građani koji su kontaktirali redakciju „Nezavisnih novina“ podsjećaju da su apoteke kao zdravstvene ustanove od početka pandemije bile dostupne stanovništvu svakodnevno i bez izuzetka, što danas nije slučaj.

„Ovakve odluke nisu opravdane, jer mnogima, a posebno  starijim licima, otežavaju snadbijevanje neophodnim lijekovima. Da podsjetim, konstantno se apeluje na  ograničeno kretanje, a tržni centri koji omogućavaju snadbijevanje hranom i lijekovima na jednom mjestu svakako su najzgodnije mjesto za nabavku osnovnih životnih potrepština“, ističu građani.

Predstavnici apoteka iz više gradova i opština u RS, koje smo kontaktirali, potvrdili su ono što su nam rekli i građani, što znači da je apotekarska usluga zaista uskraćena u dobrom dijelu tržnih centara.

Podsjetimo, upravo je jedna od apoteka iz tržnih centara u prošloj godini bila servis za dostavu lijekova  najugroženijim kategorijama stanovništva.