Naslovna Najnovije Gradonačelnik upozorava: Skupštinska većina zatekla konopac koji mora pući!

Gradonačelnik upozorava: Skupštinska većina zatekla konopac koji mora pući!

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upozorio je danas da skupštinska većina zategla konopac koji mora pući, jer provode ekonomski zločin nad Banjalukom i Banjalučanima. „Mislim da će ti ljudi koji ovo predlažu biti osobe „non grata“ u ovom gradu“, kazao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da je skupštinska većina predvođena SNSD-om predloženim amandmanima na budžet blokiraju normalan život u Banjaluci.

„Nisma mogao zamisliti ni u najlošijim snovima da bi neko mogao da ovo napravi ljudima koji žive u Banjaluci. Predlažu amandmane koji blokiraju život u Banjaluci. Ovo je ekonomski zločin nad građania Banjaluke. Bujrum usvojite ovo ali objasnite onda što je Banjaluka bez rasvjete, puteva, nepokošenih parkova…“, kazao je Stanivuković.

On je rekao da ne može vjerovati da neko može predložiti amandmane kojim Banjaluka ostaje bez održavanja infrastrukture.

„Ukinuli su milion maraka za higijenu u doba pandemije“, naveo je Stanivuković, dodajući da su za 90 odsto smanjena sredstva za održavanje puteva. a ostavljeno 10 odsto za ovu godinu što je već potrošeno u prva tri mjeseca.

„Ovo je zločin prema građanima i Banjaluci“, kazao je Stanivuković, ngalašavajući da je ovo hrabra smjelost odbornika skupštinske većine da ovako nešto učine prema sopstvenim građanima.

Takođe su, kaže on, predvidjeli da donesu odluku kako bi ukinuli gradonačelniku mogućnost prerasdjele sredstava.

„Zatečen sam i moram priznati da sam poražen ne kao gradonačelnik nego kao čovjek nečijom bahatošću i bezobrazlukom“, kazao je Stanivuković, dodajući da Banjaluka sa ovim amandmanima ne može preživjeti narednih mjeseci.

„Od osam miliona, koje je imao bivši gradonačelnik na raspolaganju, meni su ostavili milion“, kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, predloženi amandmani nisu zakoniti, jer se ovim blokira funkcionisanje grada.

„Ovim se vrijeđa inteligencija građana i naša dužnost će biti da po parkovima i putevima postavimo njihove fotografije da se zna ko je blokiraš život Banjaluke i Banjalučana“, kazao je Stanivuković i dodao da im ne može garntovati da nakon ovoga im građani ne doži kući da ih pitaju šta rade?

„Budžetom mi smo predložili 31 milion investicija i pet miliona manje rashoda“, ali oni to ne prihvataju nego blokiraju grad. što je zločin prema ovim građanima.

„Zatekli su konopac koji mora pući, ja neću biti odgovoran za reakciju koja će se desiti, jer je puno poziva građana koji su protiv ovakvih odluka skupštinske večine, kojim se Banjaluka stavlja u tešku poziciju. Blokira se normalan život… Ubuduće neće biti popravke ulica, niti gradske rasvjete, javnog prevoza, održavanja parkova i higijene…“, kazao je Stanivuković

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: