Naslovna Društvo Petogodišnja Anđela zaljubljenik u džiju-džicu i policijski poziv

Petogodišnja Anđela zaljubljenik u džiju-džicu i policijski poziv

0
Anđela Tubić
Foto: RTRS

DOBOJ – Petogodišnja Anđela Tubić iz Doboja trenira brazilski džiju-džicu i trči tri kilometra dva puta sedmično, s ciljem da kada poraste bude policajac i hapsi kriminalce kao njen tata, koji je pripadnik Jedinice žandarmerije u dobojskoj Policijskoj upravi i trener u Džiju–džicu klubu „Jedinstvo“ Doboj.

Anđela kaže da se raduje treninzima sa tatom, izdvojivši vježbe bacanja, poluge i zahvate.

„Prvo vježbamo zagrijavanje pa tehnike bacanja“, rekla je Anđela novinarima i navela da joj nije naporno da trči sa tatom.

Najavila je da će na treninge voditi i svog jednogodišnjeg brata kada poraste, te da stečene vještine ne koristi na drugarima i da ih ne tuče.

„Kada porastem želim biti policajac jer oni hapse lopove“, kaže Anđela, ponosna što kod kuće nosi svoj policijski kačket.

O aktivnostima, te šta je naučila na treningu svaki put razgovora sa majkom, koja u početku nije bila saglasna da se djevojčica bavi borilačkim sportom.

Otac djevojčice Milan Tubić kaže da supruga u početku nije bila za to da se djevojčica bavi borilačkom vještinom, ali da je na kraju „prelomila“.

On kaže da je kod Anđele vrlo rano uočio sklonost za sport s obzirom da je prisustvovala treninzima koje vodi u trofejnom Džiju-džicu klubu „Jedinstvo“ i to načinom kako je pratila demonstracije koje je pretočila u igru.

„Može da radi tehnike samoodbrane, zahvate, poluge, gušenja i čitav set koje obuhvata samoodbrana“, rekao je Tubić, dodavši da je Anđela prije dvije godine počela sa vježbama kojima pristupa ozbiljno.

On dodaje da mimo treninga zajedno voze bickl i u prosjeku dva puta sedmično trče, a Anđela rastojanje od tri kilometra sama istrči bez problema.

Tubić kaže da džiju-džicu kao vještina ojačava borbeni duh, socijalizuje, gradi pozitivan karakter, te podstiče pravilno razmišljanje i ponašanje.

On navodi da profesionalni poziv sa trenerskim obavezama usklađuje redom, radom, disciplinom, požrtvovanošću i razumijevanjem.

 

Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: