Naslovna Region U Srbiji vakcinisani radnici iz 1.500 firmi iz regiona, najviše iz BiH

U Srbiji vakcinisani radnici iz 1.500 firmi iz regiona, najviše iz BiH

0

BEOGRAD – Zaposleni iz više od 1.500 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije kao i sa Kosova primili su tokom vikenda vakcine protiv kovid-19 u Beogradu i Nišu, saopštila je Privredna komora Srbije.

Akciju imunizacije privrednika, kako se navodi u saopštenju, organizovao je Komorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbijedila je Privredna komora Srbije zajedno sa Vladom Srbije.

Punktovi za vakcinaciju privrednika organizovani su u Beogradu i Nišu a nakon novih prijava, zbog velikog interesovanja za vakcinaciju preko privrednih komora, prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je ponosan zbog akcije vakcinacije privrednika regiona i da je dobio veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju.

„Želim da zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život“, rekao je Čadež.

Najviše radnika je došlo iz kompanija iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

 

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: