Naslovna Najnovije GRK koji je odbio da bombarduje Srbiju još jednom oduševio SRBE! POSLAO...

GRK koji je odbio da bombarduje Srbiju još jednom oduševio SRBE! POSLAO PORUKU NA ĆIRILICI

0

Nekadašnji kapetan grčke mornarice Marinos Ricudis koji je odbio da učestvuje u vojnim aktivnostima tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine i da bombarduje Srbiju, danas je pravoslavnim vjernicima čestitao Božić tako što je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj na srpskom, ćirilicom piše: „Mir Božiji, Hristos se rodi“.

„Hristos je stigao“, napisao je Ricudis u opisu fotografije.

Njegova čestitka naišla je na niz pozitivnih reakcija, a ljudi su mu u komentarima odgovarala „Vaistinu se rodi“.

„Srećan Božić brate, sve najbolje ti želim“, „Vaistinu se rodi ljudino“, „Da si živ i zdrav Marinose“, „Hvala divni čovječe , živ i zdrav bio!“, samo su neki od odgovora korisnika.

Ricudis je još jednom pokazao koliko mu je važan srpski narod, a do sada nam je nebrojeno puta pružio podršku.

Podsjećamo, odluka da tokom NATO agresije 1999. godine odbije da bombarduje Srbiju, kapetana broda grčke ratne mornarice Marinosa Ricudisa koštala je karijere, podsjeća „Telegraf.rs„.

Riječima: „Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na bratski narod“, Ricudis se tada oglušio o naređenje i vratio brod u luku umjesto da uplovi u Jadran. Time je zapečatio svoju sudbinu.

Iako su mnogi grčki mornari stali uz njega, vojni sud ga je 1999. godine osudio na dvije i po godine zatvora. Pritvorom se, nažalost, nisu završile njegove nedaće – suđeno mu je pred devet sudova i izbačen je iz službe.

Ovom nevjerovatnom čovjeku, kojeg zna svaki Srbin i koji u našoj državi ima nekoliko murala, sveti arhijerejski sinod SPC je dodelio orden svetog cara Konstantina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: