22.7 C
Banja Luka

Grmuša: Zatražiću od kolega iz opozicije Srpske da oni pokrenu smjenu Zukana Heleza

Nakon što su poslanici kaolicije iz Srpske, na čelu sa SNSD, povukli su zahtjev za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza, potpredsjednik PDP Milko Grmuša poručuje da će poslanici opozicije iz Republike Srpske pokrenuti inicijativu da se on, ipak, smijeni.

Nakon što je Zukan Helez iznio najbrutalnije optužbe na račun Republike Srpske, kompromitovao njen ugled u svijetu i poslao poruku bilo kome ko bi eventualno želio kod nas da investira da bježi od nas glavom bez obzira, predstavnici vlasti Republike Srpske praktično su polizali sve što su pljuvali po njemu i ponizili su sebe i našu zemlju u mjeri koja je nezabilježena još od osmanskih dana – kaže Grmuša.

On podsjeća da je čak i NATO javno saopštio da su tvrdnje Heleza neutemeljene.

– Niko sem Heleza nije mu dao za pravo do današnjeg dana, sem predstavnika vlasti Republike Srpske. Niko drugi, čak ni SDA. Ne samo da su se ponijeli na najbijedniji mogući način, nego su indirektno poslali poruku da je Helez govorio istinu – tvrdi Grmuša.

On porčuje da se na ovome neće stati, prenosi Srpskainfo.

Ističe da će zatražiti od kolega iz opozicije da oni pokrenu inicijativu za smjenu Heleza i da na taj način “pokušaju da speru makar dio ljage koja je bačena na ugled Republike Srpske”.

Podsjećamo, Klub poslanika SNSD i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su prošli mjesec inicijativu za smjenu Heleza, ali su je u četvrtak povukli.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here