20.7 C
Banja Luka

Srbijanski mediji objavili šokantne informacije o Nenadu Nešiću: Osuđen na dva mjeseca zatvora, uvjetno kažnjen u Crnoj Gori

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, koji je nedavno glasao na parlamentarnim izborima u Srbiji i u štabu liste „Srbija ne sme da stane“ uz Aleksandra Vučića proslavljao izbornu pobjedu, osuđen je na dva mjeseca zatvora jer je u Novom Sadu 2011. godine napao policajca koji je osiguravao Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac u Srbiji, saznaje Nova.

U presudi Osnovnog suda u Novom Sadu, od 28. aprila 2011. godine, u koju je Nova imala uvid, navodi se da je Nešić osuđen zbog izvršenja krivičnog djela ometanje ovlaštenog službenog lica u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanju javnog reda i mira.

Radio kao inspektor

Nešić je u to vrijeme bio zaposlen u ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske kao inspektor kriminalističke policije, sa prebivalištem u Istočnom Sarajevu.

Također se navodi da je ranije osuđivan u Herceg-Novom, u Crnoj Gori, gdje je dobio uslovnu kaznu od četiri mjeseca zatvora.

U trenutku izricanja presude u Novom Sadu, on se nalazio u pritvoru u Okružnom zatvoru od 9. aprila 2011. godine.

U presudi u koju je Nova imala uvid piše da je Nešić 09.04.2011. godine oko 12 sati u ulici Bulevar Mihajla Pupina u Novom Sadu, na parkingu tržnog centra Novi Bazar ometao ovlašteno službeno lice, odnosno policajca u obavljaju dužnosti.

Olakšavajuće okolnosti

Sud je tada uzeo u obzir činjenicu da se radi o mlađem čovjeku, koji je čekao rođenje djeteta.

On je osuđen na kaznu zatvora od dva mjeseca. Istovremeno, sud je odlučio da mu se vrijeme koje je proveo u pritvoru uračuna u kaznu.

Sud je odbio prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu da se Nešiću izrekne mjera protejrivanje stranca iz zemlje.

Ovaj predlog je sud ocijenio kao neosnovan, obzirom na činjenicu da optuženi ima državljanstvo Republike Srbije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here