Naslovna Izdvajamo HAOS u Zagrebu: Demonstranti hoće da uđu u zgradu HRT-a, napadnuti novinari

HAOS u Zagrebu: Demonstranti hoće da uđu u zgradu HRT-a, napadnuti novinari

0

Više hiljada ljudi prisustvovalo je danas poslijepodne u centru Zagreba najvećem okupljanju protiv kovid potvrda, a neki od njih uputili su se po završetku protesta do zgrade HRT-a gdje ih je dočekala interventna policija, koja ih je spriječila da uđu u zgradu.

Protest je počeo u 16 sati na Trgu bana Jelačića gdje su se slile dvije povorke koje su oko 15 časova uz pratnju policije koja je prekidala saobraćaj krenule s Trga Francuske republike i Trga žrtava fašizma, a završen je oko 17.30, kad su organizatori pozvali okupljene da se mirno raziđu.

 

Ali dio demonstranata, njih oko sto, umjesto da se raziđu zaputio se do zgrade HRT-a gdje su tražili razgovor s čelnim ljudima i uključenje u program HRT-a, a policija im je spriječila ulaz u zgradu.

Tokom skupa na centralnom zagrebačkom trgu nisu primijećeni veći incidenti, ali je napadnut televizijski reporter hrvatskog RTL-a, novinarki Al-Džazire grupa demonstranata otela je mikrofon, a ekipi televizije Nova su upućene verbalne uvrede, prenio je Indeks.hr.

Govornici, koji su se smjenjivali na bini, su upozorili da kovid potvrde predstavljaju početak otvorenog totalitarizma i poručili da nema te zaraze koja može da ugrozi Hrvatsku kao zaraza korupcijom i kriminalom u kojima grca vlast.

Okupljeni su iznijeli svoje zahtjeve za ukidanjem kovid potvrda, tvrdeći da se građani koji ih ne poseduju, protivustavno i protivpravno isključuju iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad.

U Zagrebu su se i proteklih dana održavali skupovi protiv kovid propusnica i drugih mjera za suzbijanje korone, kao i u još nekim hrvatskim gradovima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube