Naslovna Izdvajamo Helikopterom na stranačke skupove, nema istrage!

Helikopterom na stranačke skupove, nema istrage!

0

Republičko javno tužilaštvo neće provoditi istragu protiv Bobana Kusturića, Željke Cvijanović, Milorada Dodika i Zorana Tegeltije zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, saznaje BUKA

Podsjećamo, Ivan Begić iz PDP-a podnio je prošle godine krivičnu prijavu protiv Bobana Kusturića direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske, Milorada Dodika člana Predsjedništva BiH iz RS, Željke Cvijanović predsjednice RS i Zorana Tegeltije predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija su 12. jula 2020.godine koristili usluge Helikopterskog servisa Republike Srpske kada su išli na stranački sastanak sa rukovodstvom SNSD-a u Tesliću.

“12.7.2020. godine da bi Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija na vrijeme stigli u Teslić na stranački skup, a ne u svojstvu funkcija u državi koje obavljaju, angažovan je Helikopterski servis Republike Srpske.

Helikopter je sletiona pomoćni teren stadiona „Radolinka“ u Tesliću. Dodik i Tegeltija su, nakon slijetanja, popili kafu sa predsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Draganom Bogdanićem i potpredsjednikom OO SNSD-a u Tesliću Markom Trivunovićem”, rekao je prilikom podošenja krivične prijave Ivan Begić.

Javno tužilaštvo odlučilo je da ne sprovodi istragu protiv navedenih lica.

Kako saznajemo, istraga je obustavljena jer su pomenute osobe, pored stranačkih, obavljale i državničke poslove.

(BUKA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube