Naslovna BIH HEROJSKI PODVIG! Narodni poslanik u avionu spasio državljanina Saudijske Arabije

HEROJSKI PODVIG! Narodni poslanik u avionu spasio državljanina Saudijske Arabije

0
Iz kontolne kabine smo čuli glas koji je prvo na njemačkom, pa potom na engleskom rekao da imamo čovjeka u avionu koji ima zdravstvene tegobe. Prišao sam mu i rekao mi je ima bolove u trbuhu i da se šire na grudni koš. Izmjerili smo mu pritisak, puls, dali kiseonik i određene tablete, nakon čega je bio relaksiraniji.

Ovo za „Nezavisne novine“ priča Želimir Nešković, po struci radiolog u Domu zdravlja u Loparama i novoizabrani poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, koji je prilikom povratka sa poslovnog puta iz Norveške svjedočio nesvakidašnjoj situaciji u avionu, a koja se na sreću završila bez posljedica.

„20 minuta nakon početka leta iz Frankfurta za Sarajevo iz kontolne kabine smo čuli glas koji je prvo na njemačkom, pa potom na engleskom rekao da imamo čovjeka u avionu koji ima zdravstvene tegobe i da postoji mogućnost da ćemo možda morati prinudno sletiti, pa ako ima neko od medicinskih radnika, da li to bio ljekar, medicinska sestra ili tehničar da se javi. Pošto sam ja bio u posljednjem dijelu u avionu, zajedno sa svojim kolegama, koji smo zajednički bili u posjeti Norveškoj, onda smo odlučili da odemo pogledati šta se dešava“, kaže Nešković.

Nakon što su prišli čovjeku, priznao mu je da ima jake bolove u stomaku.

„Oni su ga prenijeli u odvojeni dio aviona. Čovjek je čini mi se bio iz Saudijske Arabije, 1978. godište, ali je rekao da zna malo našeg jezika. I tako smo malo razmijenili poneku rečenicu na našem, poneku na engleskom jeziku i saznao sam da ima bolove u trbuhu i da se šire na grudni koš. Izmjerili smo pritisak, imali su tu i neke medicinske dijagnostike, mjerač pritiska, pulsa, saturaciju kiseoniku, temperaturu. Konstatovao sam da nema aritmije, a rekao mi je da ima odranije nekih problema sa debelim crijevom. Dao sam mu određene tablete koje su bile tu u avionu, koje su oni imali, vezane za bolove u trbuhu i sluznicu u želucu. Dali smo mu i kiseonika, nakon čega je bio relaksiraniji“, priča Nešković i dodaje da je putnik iz Saudijske Arabije nakon ukazane pomoći kazao da se osjeća bolje.

„Rekao je da bol postoji, ali da više nije toliko intenzivan. Tako da smo nekako pregurali taj let, nije bilo potrebe za prinudnim slijetanjem“, kazao je za „Nezavisne“ novopečeni narodni poslanik.

Odmah nakon slijetanja, hitna pomoć, koja je čekala na sarajevskom aerodromu pružila je dodatnu pomoć Saudijcu.

„On je bio stabilan sve vrijeme, izdržao je let. Sve je prošlo dobro“, naveo je Nešković, te dodao da nikada ranije nije imao slična iskustva.

BONUS VIDEO:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube