Naslovna Najnovije Hoće li Bugarska izručiti bivšeg savjetnika Dodika?

Hoće li Bugarska izručiti bivšeg savjetnika Dodika?

0

Okružni sud u Banjaluci danas u prijepodnevnim časovima otpremio je svu traženu ekstradicijsku dokumentaciju sa prevodom Ministarstvu pravde BiH radi dostavljanja iste nadležnim organima Bugarske sa molbom za izručenje Dragana Vučetića, bivšeg direktora firme „Nikola Tesla“ i nekadašnjeg savjetnika Milorada Dodika koji je uhapšen na aerodromu u Sofiji 16. novembra, potvrđeno je za CAPITAL iz ovog suda.

„Ministarstvo pravde BiH nadležno je da svu potrebnu dokumentaciju sa prevodom dostavi nadležnim organima Bugarske uz molbu za izručenje osumnjičenog Dragana Vučetića prema odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji“, precizirali su iz suda.

Po ovoj Konvenciji, kažu dalje iz suda, molba za izručenje sa dokumentima treba biti dostavljena u roku od 18 dana od dana lišenja slobode.

„Taj rok ni u kom slučaju ne može biti duži od 40 dana, računajući od vremena lišenja slobode osumnjičenog, u suprotnom bi isti bio pušten na slobodu“, objašnjavaju iz Okružnog suda u Banjaluci za CAPITAL.

Iz ovog suda su podsjetili da su 24. novembra primili dopis Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i fax Ministarstva pravde BiH da je osumnjičeno lice D. V. lišeno slobode 16. 11. 2022. godine na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sofija nakon čega je odmah pristupio prikupljanju tražene ekstradicijske dokumentacije i prevoda iste.

(Capital   Foto:Arhiv)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube