Naslovna Izdvajamo Hoće li se napokon krenuti raditi?! Projekat izgradnje aerodroma je važan za...

Hoće li se napokon krenuti raditi?! Projekat izgradnje aerodroma je važan za region

0

– Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za cijeli region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi „dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu“.

Ali umjesto što decenijama pričaju o izgradnji aerodroma, krajnje vrijeme je da barem započnu barem neke radove na tkz. „aerodromu“. Podsjetimo predsnednika Vlade Srbije da je prvi let sa piste u Taleži trebao da bude 01.12.2021. godine i da je u ranijem periodu vlada Republike Srpske godinama najavljivala izgradnju aerodroma u Trebinju, ali je to do sada ostajalo samo predizborno obećanje SNSD-a u nekoliko prethodno održanih izbornih ciklusa.

Ona je istakla da je ovo još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, te na podizanje građevinskog sektora i u vremenu krize.

„Кada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analiziraćemo sve što kažu i mi ćemo kao savestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo“, poručila je Brnabićeva.

Ona smatra da će aerodrom u Trebinju imati pozitivan uticaj i na hrvatski turizam.

„Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost“, rekla je Brnabićeva novinarima.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Savjeta ministara da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje uticaja na, kako je navedeno, izvorište rijeke Omble, prenosi Srna.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube