Naslovna Najnovije Počeli radovi na izgradnji zgrade kod Bijeljine

Počeli radovi na izgradnji zgrade kod Bijeljine

0

U boračkom naselju u Amajlijama kod Bijeljine ozvaničen je početak izgradnje zgrade za korisnike alternativnog smještaja. Projekat će zajedno realizovati Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i grad Bijeljina.

Zgrada namijenjena korisnicima alternativnog smještaja u Amajlijama biće površine 460 m2  i imaće 12 stanova. Predviđeno je da radovi traju deset mjeseci, a u izgradnju će biti uloženo oko 850.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš.

On je naveo da su se na tom mjestu prije mjesec dana nalazile dvije neuslovne zgrade, koje su morale da budu uklonjene i da su za kratko vrijeme izvedeni pripremni radovi za novu gradnju, istakavši da izgradnji značajnu ulogu ima grad Bijeljina.

“Ovakvim projektima Vlada Srpske i lokalna zajednica mogu da doprinesu raseljenim licima. Uz ovih 12 stanova, već je prije dvije godine na upotrebu predata jedna zgrada od 17 stanova i još dvije od po 15 stanova, što je 59 stanova za ljude koji su odlučili da žive na ovom prostoru”.

Čordaš je dodao da bi ljudima sigurno draže da mogu da se vrate kući ali da je nakon 20 ili 30 godina krajnje vrijeme da se ljudima riješi status tamo gdje žele da žive.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da je Gradska uprava do sada u ovaj projekat uložila oko 60.000 КM.

“Obaveza grada Bijeljina je bila da prikupi neophodnu dokumentaciju, saglasnosti i građevinsku dozvolu, što smo i uradili, kao i da plati troškove rušenje dvije zgrade na čim će mjestu nići nova zgrada.”

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da će obaveza Gradske uprave biti da nakon završenih radova uloži preko 70.000 KM na opremanju tih stanova.

“Cilj je da se porodice koje su odavde iseljene što brže vrate u svoje nove domove i žive život dostojan čovjeka”, rekao je Petrović.

Petrović je obećao da će Gradska uprava korisnicima stanova pomoći pri naknadnom dobijanju  priključaka na vodovodnu i elektro-mrežu.

(BN Foto: BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube