Naslovna Izdvajamo Hoće li uskoro planuti HET, Vlada i Elektroprivreda Republike Srpske kao IRB?

Hoće li uskoro planuti HET, Vlada i Elektroprivreda Republike Srpske kao IRB?

0

Nova zgrada Investiciono-razvojne banke Republike Srpske postala je zgarište, kao što se veći dio porobljene Srpske pod čizmom režima Milorada Dodika.

Da li je požar namjerno podmetnut kako bi se uništila dokumentacija i dokazi o pljački nevjerovatnih razmjera, ili je posljedica nemara i anarhije, može utvrditi jedino neka nezavisna istraga, ali je jasno da je prouzrokovana ogromna šteta nevjerovatnih razmjera.

Direkror IRB-a i lažni doktor Vrhovac svakako je najodgovorniji, ali nije jedini, jer nije sposoban i kvalifikovan da vodi važnu instituciju i  nije preduzimao potrebne mjere uprkos upozorenjima institucija.

IRB je bacao ogroman novac na reklame, promocije, advokatske usluge u Hrvatskoj, a nije bilo novaca da se poprave prskalice i senzori za dim i požare!

IRB polako doživljava sudbinu Banke Srpske i Bobar banke, a teško je procijeniti koliko stotina miliona maraka su nezakonito izvučene od strane političara na vlasti, tajkuna i dvorskih firmi.

Mjesecima od premijera Radovana Nejakog Viškovića, ministrice finansija i Vlade tražim odgovor na pitanje zašto su nedavno Kalderi, koju je kupio Prointer, prebacili 10 miliona maraka, šta je sa kreditima datim Planinskom dobru iz Nevesinja, Farmalendu i drugim propalim privrednim subjektima koji su progutali milione, ali odgovora nema a možda će oni sada potpuno i nestati u požaru kako se istina nikada ne bi utvrdila.

Od kupovine zgrade u centru Banjaluke pod sumnjivim okolnostima, muljanjima, namještanju i izvlačenju para, sve je od početka išlo naopako pa na kraju nas ništa ne čudi i ne iznenađuje što je epilog ovakav.

Tragikomični su pokušaji pravdanja i pojašnjenja direktora i doktora Vrhovca, bivšeg poštara iz Prijedora, koji glupim izjavama i opravdanjima samo još dublje tone u živo blato.

Ako vrijeme i traljava istraga u pokaže da je za režim ovo efikasan način da se uklone dokazi kriminala, pljačke naroda i države neslućenih razmjera a odgovorni ostanu na slobodi pilatovski perući ruke, bojim se da model postane primjenjiv i na druge institucije i da požar, pod okriljem mraka, iznenada ne zahvati arhivu HET-a, Elektroprivrede RS, Vlade i drugih institucija iz kojih su poslednjih godina izvučene stotine miliona maraka!

(nebojšavukanovic.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: