30.7 C
Banja Luka

HOĆETE LI NA „BARIKADE“ U DOBOJ? SNSD Blokada puta M17 na granici sa FBiH

Građani Republike Srpske pozvao su da se okupe na ranije najavljenim lokacijama u Republici Srpskoj radi podrške institucijama Srpske, jer je političko Sarajevo zabranilo mirni protest u federalnom Sarajevo.

U Doboju okupljanje će biti na međuentitetskom razgraničenju.

„Očekujemo veliki broj ljudi koji će dati podršku našim institucijama i predsjedniku Miloradu Dodiku. Sigurno da će jasna poruka biti poslata iz Doboja da granica ipak postoji“, kaže za ATV narodni poslanik Danijel Jošić.

On ističe da je protest miran, a da će MUP Republike Srpske odraditi sve što je potrebno u kontekstu bezbjednosti i neće biti nikakvih problema.

„Biće blokada Magistralnog puta M17 od 18 časova do 18:30“, rekao je Jošić.

Pjesnik Milan Kuzmić kaže za ATV da očekuje veliki broj okupljenih, jer ovo nije stranačko okupljanje nego podrška institucijama Republike Srpske gdje će se iskazati stav srpskog naroda.

„Mislim da će se dosta građana odazvati jer je Srpska u velikoj opasnosti. Ovo nije napad samo na predsjednika, predsjednik je institucija Republike Srpske. Ovo je napad na institucije Republike Srpske. Drugo, napad na institucije Srpke je napad i na institucije BiH. Jer su one dio BiH. Trebalo bi da se angažuju i druge strane. Gospodin Šmit je u suštini lažni Šćepan Mali. Istorija se ponavlja, lažni Šćepan Mali se pojavljuje da bi centralizovao Crnu Goru, napada Vladiku Savu. Lažni Šmit Mali se pojavljuje da bi centralizova BiH, poništio Republiku Srpsku i to je razlog zašto se napada Milorad Dodik“, kaže Kuzmić.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here