Naslovna Izdvajamo „HRVATI SU KOREKTNI“ Dodik odgovorio na optužbe da je hrvatski agent (VIDEO)

„HRVATI SU KOREKTNI“ Dodik odgovorio na optužbe da je hrvatski agent (VIDEO)

0

Lider SNSD i kandidat za predsjednika Srpske Milorad Dodik je na Blic televiziji u emisiji „Jasno. Kao dan!“ odgovorio na optužbe svoje političke protivnice Jelene Trivić da je „hrvatski čovjek“.

Jelena Trivić je to izjavila prije dvije nedjelje tokom gostovanja upravo u emisiji “Jasno. Kao dan!” kod Ivane Mastilović Jasnić. Tada je rekla da je Dodik “hrvatski agent koji odstupa od nacionalne politike koja se kreira u Beogradu”.

– Ona je izborni gubitnik! Šta mene briga šta ona govori! To su gluposti da sam ja hrvatski čovjek. Hrvatska je zainteresovana za svoju strukturu u BiH i oni su korektni. Ja sam samo htio da skinem Republiku Srpsku sa crnih stranica i dnevnog reda NATO i EU – tvrdi Dodik.

Na konstataciju autorke Ivane Mastilović Jasnić da je na svom privatnom imanju ugostio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Dodik je odgovorio da Milanović nije prvi zvaničnik kog je ugostio “u nekom javnom objektu” i da u tome nema ničega spornog.

Dodik je naveo da se to dogodilo nakon što su “muslimani optužili Milanovića da je izjavio da u Srebrenici nije bio genocid”.

– Mi smo sjedili na jednom ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je izjavio. Rekao je tada da svi mi znamo da to što se desilo u Srebrenici nije genocid i da je to urađeno iz propagandnih razloga. Bilo je važno što smo čuli to, jer su tu sjedili i predsjednik Slovenije, Albanije, Crne Gore, i ona sa Kosova – ispričao je Dodik.

Dodik je istakao da poštuje mišljenje hrvatskog predsjednika.

– Jesam li ja tada trebalo da ga napadnem? Prvi put sam čuo da neko tako nešto kaže na forumu. Ja poštujem to što je Zoran Milanović rekao. Ima on i stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu istoriju, imamo teške traume iza sebe. To ne možemo da promijenimo – rekao je Dodik.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube