Naslovna Najnovije IGOR STRELKOV SE VRATIO NA FRONT: Legendarni komandant ponovo sa vojskom

IGOR STRELKOV SE VRATIO NA FRONT: Legendarni komandant ponovo sa vojskom

0
Bivši ministar odbrane DNR, komandant prvog talasa ustanka u Donbasu, heroj odbrane Slavjanska Igor Ivanovič Strelkov otišao je na front kao dobrovoljac. Od samog početka specijalne vojne operacije je pokušavao više puta da uđe u Ukrajinu, piše portal ANNA-NEWS.

Informaciju da je Igor Strelkov (pseudonim veterana FSB Igora Vsevolodoviča Girkina) otišao na front potvrdila je njegova supruga Miroslava Reginskaja. U okviru koje će jedinice delovati još nije saopšteno.

Igor Strelkov je 1992. godine učestvovao u ratu u Pridnjestrovlju, kao dobrovoljac strelac Crnomorske kozačke vojske. 1993. borio se u Bosni i Hercegovini na srpskoj strani. 1993-1994 služio je u vojsci Rusije.

Godine 1995. Igor Ivanovič Strelkov, već veteran ratova u Pridnjestrovlju i Bosni i Gercegovini, učestvovao je u Prvom čečenskom ratu. Pošto je postao vojnik po ugovoru, služio je kao zamenik komandanta artiljerijskog voda (samohodni topovi 2S3 „Akacija“ u 67. haubičko-samohodnom artiljerijskom divizionu) od marta do novembra 1995. Tokom Drugog čečenskog rata Igor Ivanovič je kao oficir FSB, učestvovao u borbi protiv banditskog podzemlja na Severnom Kavkazu, prebačen je u rezervni sastav 2013. U 2014. učestvovao je u krimskim događajima, a potom je igrao ogromnu ulogu u ustanku u Donbasu , vodeći odbranu Slavjanska.

Ruski orfani bezbednosti su mu više puta zabranjivali ulazak u Ukrajinu od početka specijalne vojne operacije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube