Naslovna Sport Igra u Torinu sa trojicom Srba, a sad zbog transparenta „Kosovo je...

Igra u Torinu sa trojicom Srba, a sad zbog transparenta „Kosovo je Srbija“ traži oštru kaznu od FIFA

0
Igra sa Vanjom Milinković-Savićem, Ivanom Ilićem i Nemanjom Radonjićem u Torinu, do juče je bio klupski saigrač Saše Lukića, a sada otvoreno i javno veliča tzv. zemlju Kosovo. Kao i Albaniju. Mergin Vojvoda burno je reagovao na svom Instagram profilu povodom transparenta „Kosovo je Srbija“ na meču Rumunija – Kosovo.

Rumunija je pobedila Kosovo sa 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako izbila na drugo mesto svoje grupe, iza Švajcarske. A ovaj meč u 18. minutu bio je prekinut na skoto sat vremena zbog pomenutog transparenta „kosovo je Srbija“ u bojama srpske trobojke.

A dok su fudbaleri Kosova napuštali teren, Rumuni su u vas glas skandirali „Srbija, Srbija“ i „Kosovo je Srbija“, da bi posle svega ipak sklonili transparent.

Na terenu je bio i Mergin Vojvodina, fudbaler Torina, koji je najburnije reagovao jutro posle utakmice. Saigrač trojice reprezentativaca Srbije na svoj Instagram profil istakao je grb s dresa Kosova i poruku:

„Rumunijo, stidi se svog načina razmišljanja! FIFA mora da uradi svoj posao kako bi poštovanje dominiralo našim sportom. Naš najveći ponos je što smo šiptari!“, napisao je kosovski reprezentativac uz okačene zastave Kosova i Albanije.

Mergim Vojvoda rodom je uz Srbice, ima 28 godina, a pre reprezentacije Kosova igrao je za Albaniju. U klupskoj karijeri, pre Torina, nosio je dresove Standarda, Sent Trudena, Karl Cajs Jene i Muskrona.

Dosad se nikad nije nacionalistički isticao, tim pre što deli svlačionicu sa čak trojicom Srba, baš zbog korektne saradnje ni naši reprezentativci iz Torina nikada nisu srbovali, pa će biti zanimljivo videti u kakvim će sada odnosima biti Vojvoda sa Vanjom, Ivanom i Nemanjom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube