Naslovna Najnovije Šmit: Mudriji sam od Dodika, nisam kukavica i slabić

Šmit: Mudriji sam od Dodika, nisam kukavica i slabić

0

“Bile su postavljene barikade da bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spriječe moj dolazak?!

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit poručio je kako se se ne plaši Dodikovih prijetnji i da će doći u Republiku Srpsku. On je u PressinguN1 kazao da se ne osjeća kao kukavica i slabić što juče nije otišao u Banjaluku, nego da je ispao mudriji od Dodika.

“Bile su postavljene barikade da bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spriječe moj dolazak?! Zamislite da se desio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me neko silom sprječava, da li bilo ko osim u Banjaluci vjeruje da bi se u Evropi neko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Ja sam mudro djelovao”, rekao je Šmit.

Poručio da će sigurno doći u Banjaluku, ne precizirajući kada.

“Ja ću svoje obaveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se plašio da odem u dio zemlje koja je kandidat za EU zato što mi neko prijeti, onda nešto ne bi bilo uredu sa mnom”, rekao je visoki predstavnik, koga vlasti u Republici Srpskoj ne priznaju.

Rekao je da dolazi “vrlo nezgodna situacija” za Dodika jer on napada Dejtonski sporazum.

Na pitanje da li to znači da će iskoristiti bonska ovlaštenja i smijeniti Dodika, Šmit je odgovorio da su sve opcije moguće.

„Budimo mirni, ja se neću uplitati u svaku igru i svaku glupu djetinjariju. Dodiku poručujem: Znam za jadac, nemoj potcjenjivati medjunarodnu zajednicu, ti ćeš odgovarati za svoje ponašanje. Već sam intenzivno koristio bonske ovlasti. Neću otkriti sve karte, ali sve opcije su na stolu“, poručio je Šmit u emisiji N1 tv.

(BN) Foto: OHR

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube