Naslovna Izdvajamo “Imamo plaćenih 800.000 doza”: Višković istakao da danas u Srpsku stiže 20.000...

“Imamo plaćenih 800.000 doza”: Višković istakao da danas u Srpsku stiže 20.000 vakcina

0
Pedsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da će danas oko 15 časova u Republiku Srpsku stići još 20.000 vakcina “sputnjik ve”, a riječ je o vakcinama komponente dva, odnosno za revakcinaciju.

 

Predsjednik Vlade danas će, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, dočekati ovu isporuku vakcina.

On je podsjetio da je prošle sedmice u Srpsku stiglo 20.000 vakcina “sputnjik ve” prve komponente čime je započela vakcinacija zdravstvenih radnika i lica iz prioritetnih grupa prema planu vakcinacije.

Višković je istakao da će u narednim danima u Republiku Srpsku prema planu isporuke biti isporučeno još 20.000 vakcina “sputnjik ve” prve komponenete što omogućava i stvara preduslove da se započne sa masovnijom vakcinacijom građana u Republici Srpskoj.

“O svim detaljima koji prate proces vakcinacije u Srpskoj građani i javnost imaće tačne i balgovremene informacije od nadležnih službi”, dodao je premijer.

Vakcine “sputnjik ve” u Srpsku stižu sukcesivno, a Republika Srpska je dogovorila i platila 400.000 doza ove vakcine što omogućava vakcinaciju 200.000 osoba.

Premijer Srpske je pojasnio da je Republika Srpska, pored vakcine “sputnjik ve”, platila i 400.000 doza vakcina u okviru programa “Kovaks”, a u toku su pregovori sa kineskim partnerima za kinesku vakcinu “sinofarm”.

“To znači da Republika Srpska ima plaćenih 800.000 doza, odnosno vakcina za 400.000 osoba”, istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, prenosi BL  portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: