Naslovna Najnovije Interpol objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom

Interpol objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom

Interpol je objavio potjernicu za Aleksandrom Macanom iz Pala koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Juče je na prijedlog Tuzilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS, navodi se u saopštenju Tužilaštva KS.

Istovremeno, kako se navodi, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva KS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u četvrtak, 4. novembra, su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretrese na više lokacija u Republici Srpskoj.

Pretresi su se odvijali uz asistenciju MUP-a Republike Srpske i Kantona Sarajevo, te Obavještajno-bezbjednosne agencije, a vršeni u cilju pronalaženja dokaza koja su u vezi s ubistvom policijskih službenika MUP-a KS u oktobru 2018. godine.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine dok su bili na radnom zadatku. Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je preminuo u bolnici.