Naslovna Najnovije Ističu rokovi: Hoće li Dodik uraditi što je obećao?!

Ističu rokovi: Hoće li Dodik uraditi što je obećao?!

0

Rokovi za ponovno formiranje Vojske Republike Srpske, vraćanje nadležnosti Srpske u oblasti indirektnih poreza, bezbjednosti i pravosuđa ističu za petnaestak dana.

Ako se budu poštovali zaključci sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske s kraja prošle godine, već 10. decembra trebalo bi da bude poznato da li će 9. januara, na svečanom defileu povodom obilježavanja 31. godišnjice nastanka Republike Srpske, umjesto policajaca, lovaca, izviđača, vatrogasaca, poštara i članova folklornih društava, ulicama Banjaluke proći pripadnici “vaskrskle” VRS koja je, zvanično, još 2005. godine “utopljena” u Oružane snage BiH, piše Srpskainfo.

Naime, prije skoro godinu dana, na posebnoj sjednici Narodne skupštine koja je sazvana na zahtjev tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, većina poslanika tadašnjeg saziva izglasala je zaključke kojima se, između ostalog, u krajnjem roku do 10. decembra 2022. predviđa vraćanje Vojske Republike Srpske, formiranje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta RS, osnivanje bezbjednosno-obavještajne agencije Srpske izvan sadašnje OBA, vraćanje nadležnosti u oblasti indirektnih poreza Republici Srpskoj od postojeće UIO BiH.

– Ja sam gurao ovo na 10. decembar, da to bude na dan kada su donesena bonska ovlašćenja 1997. godine. E, to bi trebalo da bude i dan kada ih rušimo. To je i Međunarodni dan ljudskih prava – rekao je tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nekoliko dana prije nego što je skupštinska većina na posebnoj sjednici Narodne skupštine usvojila navedene zaključke.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube