Naslovna BIH VELIKE AMBICIJE! Banjac: Želimo dva ministra!

VELIKE AMBICIJE! Banjac: Želimo dva ministra!

0
Narodna partija Srpske (NPS) nikoga ne ucjenjuje niti uslovljava, ali želimo dva ministarstva u budućoj Vladi RS, rekao je Darko Banjac, predsjednik NPS-a nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove Vlade RS Radovanom Viškovićem.

„Što se tiče sastava Vlade mi ne uslovljavamo i ne očekujemo nešto, ali ponovio sam Viškoviću sa kojim se poznajem jako dugo da mi želimo dva ministra. Jedan srpski i to je Diko Cvjetinović. To je čovjek koji ima kapacitete, i može da bude dio širokog tima Radovana Viškovića, kako bi dali na snazi novoj Vladi“, poručio je Banjac.

On je naglasio da je želja NPS da i ministra iz reda Bošnjaka.

„Drugi ministar je iz reda Bošnjaka. Ali, mi ćemo dati prijedlog i za ministra iz reda Bošnjaka i reda Hrvata pa neka Višković odluči šta je bolje. Kada je u pitanju sastanak, nismo govorili o kom resoru se radi, ali vidim da se u medijima pominje Ministarstvo privrede i preduzetništva, ali hajde sa sačekamo“, kazao je Banjac.

Diko Cvjetinović, generalni sekretar NPS i poslanik ove stranke, istakao je da je spreman da bude ministar ukoliko tako odluči budući premijer.

„Premijer će vidjeti koje će to ministarstvo biti. Imam životno i radno iskustvo. Dolazim iz privrede, tu sam 20 godina i mislim da bi tu mogao dati najveći doprinos“, poručio je Cvjetinović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube