Naslovna Najnovije Istraga o slučaju u Banjskoj: Na Kosovu pretresi na 8 lokacija, nema...

Istraga o slučaju u Banjskoj: Na Kosovu pretresi na 8 lokacija, nema uhapšenih

0
epa10882213 Armed Kosovo police officers control the road near the village of Banjska, Kosovo, 25 September 2023. Kosovo is observing a day of mourning after a Kosovo Albanian police officer was killed by Serb gunmen who later barricaded themself in the XIV century Serbian Orthodox Banjska monastery and traded gunfire for hours. Police regained control of the area late on 24 September 2023. The incident comes at a fragile moment in the Kosovo - Serbia European Union-facilitated dialogue to normalize ties between the two parties. EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Takozvana kosovska policija izvršila je danas pretrese na osam lokacija na Kosovu i Metohiji u vezi sa dešavanjima u Banjskoj 24. septembra, a uhapšenih nije bilo, izjavio je zamjenik komandira policije za region Sjever Veton Eljšani.

Sve je u vezi sa slučajem u Banjskoj. Nismo nikoga hapsili, ali ne mogu da kažem šta je konfiskovano jer je to radila jedinica iz Prištine, a mi smo asistirali, rekao je Eljšani za Tanjug.

On je dodao da su četiri pretresa sprovedena u Kosovskoj Mitrovici, tri u Zvečanu i jedan u Banjskoj, ali nije mogao da navede koji su tačno objekti pretreseni.

Portal Kosovo onlajn navodi da je policija, u pratnji službenika Euleksa, pretresla kuće Vladimira Tolića i Dušana Maksimovića koji su uhapšeni u Banjskoj, 24. septembra.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube