Naslovna Svijet Italijanski mediji: Zelenski upao u „trostruku zamku“ Putina!

Italijanski mediji: Zelenski upao u „trostruku zamku“ Putina!

0

Rusija ima tri važna aduta koji joj pomažu da pobjedi Ukrajinu, piše italijanski dnevni list „Republika“.

„Ukrajinska ofanziva je usporila i Zapad se boji da će do kraja mjeseca sasvim prestati. Na strani Rusije su snažna odbrana i taktika vojnih generala, dok istovremeno, Oružane snage Ukrajine nisu naučile da vode velike vojne operacije“, navodi se u članku.

Autor ističe da rezultati kontrofanzive izazivaju sve veću zabrinutost u Ukrajini, kao i među saveznicima: postoji bojazan da ofanzivne snage neće moći do jeseni da potisnu Ruse sa teritorija koje su zauzeli, što će stvoriti veoma tešku situaciju ne samo na vojnom, već i političkom planu.
„Katastrofalan scenario bi mogao izgleda ovako: napredovanje ukrajinskih snaga prema Krimu biće odloženo do kraja proljeća 2024. godine, a to će omogućiti Rusiji da još više ojača“, piše novinar.
Prema njegovom mišljenju, ako Oružane snage Ukrajine ne budu mogle da zauzmu Marijupolj i Melitopolj do sredine septembra, Kremlj će imati mnogo vremena da pokuša da podijeli saveznike ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

U članku se navodi da su u diplomatskim krugovima obnovljeni razgovori o primirju po korejskom primeru koje će zamrznuti liniju fronta.
Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube