Naslovna Crna Hronika Kosta K. odbio da vidi lica žrtava: Ne želim, ja ih sve...

Kosta K. odbio da vidi lica žrtava: Ne želim, ja ih sve i ne poznajem

0

BEOGRAD – Učenik Kosta K. , koji je trećeg maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ počinio jezivi zločin, nije želio da vidi koga je sve kobnog dana u školi ubio tvrdeći da nije ni znao u koga je pucao.

Dječak-ubica (14) koji je 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, nije želio da pogleda lica žrtava kojima je kobnog dana ugasio živote! Kako Kurir saznaje, učenik škole koji je imao 13 godina u vrijeme zločina istražiteljima je rekao da ne zna u koga je sve pucao i da li je i koga pogodio, ali kada je upitan da li želi da pogleda fotografije djece i radnika obezbjeđenja, koje je ubio u školi, on je to odbio.

– Kada su ga pitali da li želi da vidi fotografije djece koju je ubio kobnog dana, kratko je rekao „ne, ne želim, ja ih ne poznajem sve. Bila je to greška“ – otkriva izvor Kurira.

Među onima u koje je pucao 3. maja čim je ušao u školu, bile su i djevojčice iz mlađih razreda koje su se tu zatekle.

– Dečak je prvo priznao da je napravio listu za odstrel na kojoj je bilo preko 25 imena dece koju je želeo da ubije. Međutim, prema njegovom priznanju, shvatio je da je „to previše“, ali nije odustao već je ušao u školu i počeo da puca u svakog ko mu se našao na nišanu „ne držeći se spiska koji je prethodno napravio“ – otkriva sagovornik Kurira.

– Nisam znao u koga pucam, pucao sam redom ali nisam znao da li sam nekoga ubio, jer nisam video krv. Nisam imao predstavu ni da sam pucao u drugara s kojim sam se video i veče pre, sada mi je žao – rekao je navodno dječak-ubica, kada je saznao imena žrtava.

Dječak je priznao da je pucao redom, ali je navodno ispričao da ne zna zašto je u nekom trenutku zastao i nije nastavio da ubija dalje, već je izašao iz škole i pozvao policiju. Na saslušanju je navodno rekao i da mu to „nisu bili drugovi“ kao i da su ga šikanirali i da mu je to bio razlog da počini stravičan masakr.

Na pitanje da li je postojao neki razlog da baš toga dana uđe u školu i da li se nešto dogodilo što ga je isprovociralo da kobnog jutra naoružan očevim pištoljima počini jezivo masovno ubistvo, kratko je odgovorio: – Ništa se toga jutra nije posebno dogodilo, ništa što me je posebno iznerviralo.

Dječak, koji od kobnog dana boravi u psihijatrijskog klinici, pod stalnim nadzorom stručnog tima ali i policije, na saslušanju putem video linka, u istrazi koju protiv njegovog oca vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, navodno je rekao i da „nije trebao to da uradi“. Iako je, prema riječima našeg sagovornika, rekao da mu je sada žao, nije pokazao iskreno kajanje.

On se poslije zločina sam predao policiji i od toga dana se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. Kako je otkriveno, prije masakra, na internetu je pretraživao da li u Srbiji postoji kazna doživotnog zatvora, jer je „želeo da zna šta ga čeka“, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube