Naslovna Politika Ambasada SAD o sankcionisanima: Oni nisu avatari srpskog naroda

Ambasada SAD o sankcionisanima: Oni nisu avatari srpskog naroda

0

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu oglasili su se povodom posljednjih sankcija koje su SAD uvele zvaničnicima iz Republike Srpske.

Između ostalog, osvrnuli su se i na navode lidera SNSD i predsjednika RS Milorada Dodika.

– Svima je sasvim jasno zašto su SAD 31. jula sankcionisale Željku Cvijanović, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića i Miloša Bukeljovića. Gospodin Dodik i društvo mogu da smišljaju bajke i teorije zavjere da su on i njegovi saradnici žrtve nekih izmišljenih antisrpskih politika, ali istina je da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država sankcionisala te pojedince jer su svojim djelovanjem ugrozili stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a ne zbog njihove etničke pripadnosti – naveli su oni.

Potom su dodali kako je tvrdnja da su sankcije antisrpske jer su neki od sankcionisanih Srbi apsurdna.

Ignoriše činjenicu da je jedan od sankcionisanih Hrvat, a ne Srbin, a druge osobe arogantno predstavlja kao avatare srpskog naroda. Oni to nisu. Oni su pojedinci, i sami su odgovorni za svoje postupke, kao i za snošenje posljedica tih radnji, kao što su Osman – Osmica Mehmedagić i Marinko Čavara. Sjedinjene Američke Države blisko su sarađivale i pomagale ljudima širom Bosne i Hercegovine, uključujući Republiku Srpsku, dugi niz godina, ulažući stotine miliona dolara da podrže njih i njihove težnje da žive u mirnoj, demokratskoj i prosperitetnoj zemlji koja pruža oni, njihova djeca i njihovi unuci mogućnosti da napreduju. Postupci četvoro neodgovornih političara ne mijenjaju i neće promijeniti predanost Sjedinjenih Država tim zajedničkim ciljevima – stoji u objavi Ambasade SAD u Sarajevu.

Podsjetimo, avatar u hinduskoj mitologiji označava reinkarnaciju božanstva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube