28.7 C
Banja Luka

Iz budžeta grada po 500 maraka i za druge medicinare

Grad Banjaluka novčano će podržati radnike još četiri zdravstvene ustanove koje djeluju u ovom gradu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 104.000 КM, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Riječ je o 208 zaposlenih u Zavodu za transfuzijsku medicinu, Zavodu za stomatologiju, Zavodu za medicinu rada i sporta i Zavodu za sudsku medicinu, sa čijim je predstavnicima gradonačelnik Draško Stanivuković potpisao ugovore o isplati novčane podrške.

„Odlučili smo da podršku u iznosu od 500 КM pružimo i zaposlenim radnicima u republičkim zdravstvenim ustanovama koje do sada nisu bile obuhvaćene jednokratnim isplatama. Želja nam je bila da na ovaj način radnicima ove četiri ustanove poželimo srećne predstojeće praznike“, rekao je Stanivuković.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je ranije Grad isplatio 2,7 miliona КM podrške zaposlenim u zdravstvu koje je većina u Skupštini grada Banjaluke predložila svojim amandmanom, i to Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja u Banjaluci i Zavod za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, prenosi Srna.

Podsjetimo da je ranije na izričit zahtjev Kluba odbornika SNSD-a po 500 KM isplaćeno zaposlenim radnicima UKC RS i Doma zdravlja u Banjaluci.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here