24.7 C
Banja Luka

Vezali starca lisicama i opljačkali, tukli ga i rukama i nogama

Želimir Petković (25) i Aleksandar Balaban (26) osuđeni su u Okružnom sudu Banjaluka na ukupno sedam i po godina robije zbog razbojništva i teške krađe u banjalučkom naselju Česma u septembru ove godine.

Petković je osuđen na četiri godine zatvora, a Balaban na tri i po godine zatvora.

Pored razbojništva i teške krađe Petković je oglašen krivim i za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu.

Prema presudi, Petković i Balaban su krivična djela izvršili 24. septembra.

Petković je kritičnog dana oko tri časa ujutro prvo napao i pretukao djevojku V.T. u stanu. Navodi se da je djevojci prijetio da će je ubiti te joj rekao da ne smije da hoda po Budžaku i Mejdanu.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon toga je udario više puta pesnicom u lice, jer ona nije željela da s njim stupi u emotivnu vezu, te je bacio na pod. Djevojku su od nasilnika spasili majka i K.V, koji su upali u sobu.

Samo nekoliko časova poslije toga Petković i Balaban krenuli su u pljačku u banjalučkom naselju Česma.

Kako se navodi u optužnici, prvo su u Ulici Zdravka Dejanovića oko šest časova ujutru provalili u kuću u izgradnji vlasništvo R.S, ali kada nisu ništa našli otišli su do kuće R.D, u kojoj su se zadržali oko 40 minuta i ukrali nož.

Pet minuta poslije toga su upali u susjednu kuću Drage R, kojeg su zatekli u dnevnom boravku.

Po ulasku u kuću povikali su: “Policija Republike Srpske”, a zatim su žrtvu bacili na kauč, prevrnuli na stomak i lisicama vezali ruke na leđima. Nakon toga su ga bacili na pod i tražili da im kaže gdje drži novac i zlato, a kada je Drago R. rekao da nema, počeli su ga tući. Bacali su na njega deke i posteljinu te ga udarali rukama i nogama.

– Žrtva im je rekla da je novac u plakaru pa su optuženi iz njega sve pobacali i našli 350 evra i 160 KM koje su uzeli te su ispremetali svu kuću. Pronašli su i uzeli pištolj “plašljivac”. Uzeli su i ključeve od garaže i kuće, izašli s ukradenim novcem i pištoljem te za sobom zaključali vrata ostavivši žrtvu zaključanu – navodi se u optužnici.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nesrećnog starca u zaključanoj kući pronašao je komšija Radenko K, koji ga je čuo kako zapomaže pa je pozvao policiju, koja je brzo reagovala.

Razbojnici su pobjegli u Slatinsku ulicu, gdje ih je u blizini “Banjalučke pivare” pronašla i uhapsila policija. Kod njih je tada nađeno 850 maraka i nakit, za koji se sumnja da je ukraden, ali i kape fantomke.

Oba optužena odranije su poznata po izvršenju krivičnih djela.

Optužnica protiv razbojnika podignuta je u oktobru ove godine.

(Srpska info)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here